iPhone 5s je najpopulárnejším smartfónom na svete

Podľa najnovšieho prieskumu ABI Research je iPhone 5s (16 GB) najpopulárnejším smartfónom na svete. Prieskum sa zameriaval na obdobie prvého štvrťroka 2014. Applu patrí v prvej päťke aj piate miesto, ktoré obsadil iPhone 4s (8 GB). Takto dlhý a ziskový životný cyklus smartfónu je obdivuhodný a u konkurencie sa s ním často nestretneme. Ostatné priečky v prvej päťke patria hlavnému konkurentovi Apple, Samsungu. Konkrétne ide o dva modely Galaxy S4 (Euro 16 GB i9500 a LTE I9505) a Galaxy S3 (i9300 16 GB). V prvej dvadsiatke sa objavili aj modely od Sony, LG a po prvý raz aj Xiaomi.

komentárov
  1. Nechcem byt zly, ale vypovedna hodnota tohto rebricku je nulova. Je to ucelove zavadzanie, bohuzial v prospech applu. Som apple fan, ale musim uznat, ze rozdelit galaxy s4 na europsku verziu a LTE verziu za tym ucelom aby bol ifon na prvom mieste… no neviem to nema vela spolocne s objektivitou. Keby tam napisali, ze obe verzie s4 by ani dokopy neboli na prvom mieste tak to akceptujem. FAIL

    0
    0
  2. mně jen překvapuje, ta kapacita.. mam 64GB iP5 a mam pocit ze to je tak akorat.. navigace, nějaka hudba, filmy, fotky + pár aplikaci.. Komu stačí verze 16GB nebo snad dokonce 8???

    0
    0
  3. cuba.czech: no napr mne na ipade relatívne 16gb stačí a drahšie verzie majú neúnosné navýšenie ceny. Chýba aj tá podpora pamäťoviek ale to je proste apple a blbí user si rád priplatí za inak uplne lacnú flash pamäť. Inak film by som na iphone nepozeral, nie to ešte na iphone…načo je telka?

    0
    0
  4. Neviem ja ma 32GB iphone a 16GB tablet a na tablete nemam hudbu ani fimi zdovodu miesta. Telefon mi staci akurat bez fimou

    0
    0
  5. Do iPhonu 5 som mal vzdy len 16GB verzie. Volne miesto som mal tak cca 3GB (Nejaka hudba ktoru som ani nepocuval, navigacia, fotky natocene videa). Vcelku to stacilo, ale uz som bol na hrane. Preto pri kupe iPadu mini 2 som siel do 32GB verzie pretoze, vacsinu fotiek, videi budem skor skladovat tam, balik iWorks zabera tiez slusne miesto, atd. Kedze som mal moznost zobrat firemny iPhone 5S tak som uz siel aj tam do 32GB verzie.Momentalne zase neriesim volne miesto. Otazka je ako dlho (mam volnych 19GB ).
    64GB verzia v telefone mi pride vela. Samozrejme kto pozera filmy na telefone tak mu asi ani tych 4 nebude stacit. V takom pripade by som si ale kupil skor nejaky externy disk pripojeny cez wifi kde clovek moze mat terabajty.

    0
    0
  6. Bohužel ta statistika je naprosto mimo mísu je účelová aby vyzněla pro apple. A životní cyklus ? Vždyt nic jiného od apple koupit nelze :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.