iOS 8 bude vyžadovať aspoň iPhone 4s

iPhone 4 sa po štyroch rokoch pomaly poberie do dôchodku. Predvčerom predstavený mobilný operačný systém iOS 8 totiž bude vyžadovať minimálne iPhone 4s, a tak bude iOS 7.1 pre iPhone 4 najaktuálnejším dostupným systémom. Je síce pravda, že ani iOS 7 na iPhone nefunguje úplne svižne (aj keď iOS 7.1 tomu trochu pomohol), no aj tak sú štyri roky podpory v tomto segmente obdivuhodné. Dá sa však predpokladať, že ani iPhone 4s nebude ideálnou voľbou, a na optimálny výkon a využívanie všetkých noviniek systému budete potrebovať aspoň iPhone 5.

iPhone 4 ide po štyroch rokoch do zaslúženého dôchodku

komentárov
  1. @Peter – iPad 2 má A5 procesor, tak ako iP 4S, takže preto je podporovaný. Apple nikdy nezrušila podporu iOS na starých zariadeniach bez dôvodu, dokonca aj keď rýchlosť už nebola moc dobrá, vždy to bolo buď pre starú architektúru (ARM11 pre iPhone 3G a staršie), potom 3GS držali až do iOS 6, ten ukončili kvôli nedostatku RAM a teraz iP 4 pravdepodobne kvôli tomu že je to single core.

    0
    0
  2. Pred nedavnom som cital ze chcu iPhone 4 stale predavat v rozvojovych zamiach. To znamena ze bude pokracovat vyvovoj iOS7 ktory dostane vo verzii 7.2 nejake features z iOS 8?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.