iOS 7.1 a Apple TV 6.1 umožňujú vyhľadávanie AirPlay zariadení aj cez Bluetooth

Apple pred niekoľkými dňami vydal softvérovú aktualizáciu pre Apple TV 6.1. Nesprevádzal ju však dlhý zoznam noviniek, a tak ich museli odhaliť vývojári. O prvej novinke tejto verzie sme už písali – umožňuje skrývať nepoužívané ikony na obrazovke. Druhá novinka si taktiež nájde svojich fanúšikov. Apple TV 6.1 v kombinácii s iOS 7.1 prináša podporu vyhľadávania AirPlay zariadení cez Bluetooth (4.0). Tradične na tento účel slúži Bonjour. Novinka poteší najmä ľudí zo vzdelávacích inštitúcií a korporácií, kde môže byť Bonjour na sieťach blokované. Apple TV je totiž zaujímavou alternatívou k tradičným projektorom. Mac OS X zatiaľ v tomto smere podporovaný nie je, no to by sa mohlo zmeniť prostredníctvom budúcej aktualizácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.