Hackeri to s iOS vzdali, 99 % útokov smeruje na Android

Fínska bezpečnostná firma F-Secure zverejnila štatistiky škodlivého softvéru pre mobilné operačné systémy. V prvom kvartáli 2014 zaznamenali 277 nových hrozieb, pričom pre Android ich bolo určených 275. Len jeden pokus o napadnutie systému bol zaznamenaný na iOS a jeden na Symbian. Škodlivý softvér pre iOS bol pritom zameraný len na jailbreaknuté iPhony, na bežné iPhony teda nemal dopad. Android je dlhodobo hlavným cieľom hackerov, no zdá sa, že ich záujem o iOS klesá. V rovnakom období v roku 2013 bolo na Android zameraného len 91 % nového škodlivého softvéru.

Skutočnosť, že je Android najrozšírenejším mobilným operačným systémom na svete a to, že je iOS kvôli uzatvorenosti a opatreniam zo strany Apple ťažkým cieľom, robia z Androidu pre hackerov jasnú voľbu. Používatelia iOS sa tak v súčasnosti nemajú čoho obávať.

komentáre
  1. podobne populisticke nadpisy, tu, ci kdelkolvek inde mozu sposobit akurak tak to, ze sa niekto sikovny zasmeje a znizi skore na 98% ci ine percento
    vraj Hackeri to s iOS vzdali—- na co to je dobre??? to nemozete byt trochu menej angazovani? uplne by stacila druha cast tohoto svalnateho nadpisu…

    0
    0
  2. to j sice pekne, ale absolutne zavadzajuce.
    ako by asi ta spolocnost na iphone chcela zistit prienik?
    kazda app na iphone bezi v sandboxe, a ked aj sa niekomu podari prelomit ho, tak nejaky antivirus beziaci v sandboxe sa o tom nikdy nedozvie.
    na jailbreaknutom iphone to ide v pripade, ze antivirus dostane root prava. ale zasa tych jailbreaknutych zariadeni je tak malo, ze sa to nikomu neoplati.
    na druhu stranu na androide moze hociktora aplikacia ziskat najvacsie prava ak si o to poziada.

    takze spravny zaver statistiky je, ze jaibreaknute iphony su menej napadane ako vsetky androidy.
    no to mi je teda prekvapenie,

    0
    0
  3. “99 % útokov smeruje na Android”
    a
    “Používatelia iOS sa tak v súčasnosti nemajú čoho obávať.”

    teda ani toho 1% ?

    troska emocne zafarbeny clanok, nie?

    0
    0
  4. No nemaju sa obavat, zo statistiky sa uslo 1% jailbreaknutym telefonom, normalny original nemodifikovany iOS nema prakticky ziadnu sancu byt napadnuty virusom. To je dane uz samotnou architekturou systemu Unix, dodrziavanim prav, sandboxom atd. atd.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.