Google Play bude podporovať multiplayer s iOS hrami

Google oznámil dôležité novinky súvisiace s hrami predávanými cez Google Play. Tie súvisia so službou Play Games a okrem majiteľov Android zariadení sú zaujímavé aj pre majiteľov iOS zariadení. Google totiž plánuje priniesť podporu multiplayeru medzi platformami Android a iOS. Hráči sa tak nebudú musieť obmedzovať na protihráčov vlastniacich rovnaký operačný systém ako oni, ale budú si môcť zahrať s kýmkoľvek, kto vlastní danú hru na iOS alebo Androide. Ostatné novinky sa už týkajú len tých, ktorí hrajú na Androide – napríklad možnosť darovať priamo herný obsah (rôzne predmety či virtuálnu menu) či priamo pozvať do hry priateľov cez službu Play Games, nie cez jednotlivé hry.

Pri hraní hier už nebude platforma obmedzením. Zdroj: Google

Väčšina noviniek by mala byť k dispozícii už od dnes. Podpora multiplayeru s iOS hráčmi však vyžaduje úpravy aj zo strany vývojárov, ktorí musia podporu zakomponovať do svojich hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.