Google kúpil Nest za vyše tri miliardy dolárov

Spoločnosť Nest sa zaoberá „znovuobjavením“ bežných zariadení, ktoré sú v domácnosti nevyhnutné, no napriek tomu sa im nedostáva dostatok pozornosti a dizajnérskeho umu. V portfóliu firmy tak nájdete napríklad dizajnový inteligentný termostat alebo detektor dymu. Nest je však zaujímavý aj preto, lebo jeho spoluzakladateľom je Tony Fadell, jeden z tvorcov originálneho iPodu.

Význam prinášania inteligentných technológií aj do bežného života v domácnosti, vrátane prepojenia s mobilnými zariadeniami, si uvedomuje aj Google. Ten teraz odkúpil Nest za 3,2 miliardy USD. U niektorých fanúšikov Nestu však táto správa vyvolala obavy o ďalšie smerovanie spoločnosti alebo o ochranu dát. Podľa vyjadrení Nestu však bude táto spoločnosť fungovať aj naďalej pod svojou značkou a podpora Googlu by v budúcnosti mala priniesť ešte lepšie produkty. Dáta používateľov budú aj naďalej využívané len na zlepšovanie produktov a služieb Nest. Google bol údajne jediným skutočným záujemcom o kúpu Nest, Apple záujem neprejavil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.