FLIR ONE premení váš iPhone na termálnu kameru

Termálne kamery pozná väčšina z nás len z filmov či hier. Svoje využitie nájdu najmä pri boji v tme, kde s nimi vidíte tepelné stopy ľudí, zvierat a iných zdrojov tepla. Vďaka puzdru FLIR ONE od FLIR Systems si teraz termálnu kameru s dosahom až 30 metrov budete môcť vyskúšať aj na svojom iPhone. Puzdro obsahuje integrovanú batériu, ktorá dokáže napájať kameru dve hodiny, prípadne zväčší kapacitu batérie iPhonu o 50 %. Kamera má pritom množstvo praktických využití, či už pri vyhľadávaní únikov tepla v budovách, sledovaní divej zveri, uisťovaní sa či oheň skutočne vyhasol, orientácii v úplnej tme či dyme a mnoho ďalších. Neskôr v roku 2014 bude k dispozícii aj SDK, vďaka čomu budú môcť nezávislí vývojári implementovať funkcie tohto puzdra do svojich aplikácií.

Prví zákazníci dostanú svoje puzdro na jar 2014, cena je stanovená na 350 USD, k dispozícii sú tri farebné prevedenia – šedá, biela a zlatá. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.