Firma vlastniacia ochrannú známku iWatch v Európe plánuje konkurovať Apple Watch

O inteligentných hodinkách od Apple sa už dlhé roky špekulovalo ako o iWatch. Apple však napokon iWatch neprekvapil, a aj keď tento názov omylom použil aj Tim Cook, oficiálne sa novinka volá Apple Watch. Príčinou bude zrejme skutočnosť, že mnoho osôb v tom zbadalo príležitosť a požiadalo o pridelenie ochrannej známky iWatch ešte pred tým, ako Apple hodinky predstavil. Írska firma Probendi vlastní ochrannú známku iWatch pre Európu a v súčasnosti pod ňou predáva špecifický softvér. Aj popis tejto ochrannej známky sa vzťahuje na softvér, nie inteligentné hodinky, a tak je otázne, ako ho chce spoločnosť využiť v tomto smere. Jej riaditeľ však trvá na tom, že tento názov využijú a plánujú konkurovať Apple Watch. S Apple o predaji tejto ochrannej známky údajne nejednali, avšak už vyjednávajú s čínskymi výrobcami, ktorí by iWatch mohli vyrábať. Mali by ponúknuť podobné vlastnosti so systémom Android a nižšou cenou. Reálna šanca, že budú skutočne hrozbou pre Apple Watch, je však minimálna, skôr ide o snahu priživiť sa na úspechu značky Apple.

Koncept iWatch Sport od Probendi

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.