Facebook kúpil Oculus Rift, budúcnosť virtuálnej reality v hrách

Facebook pokračuje v nákupoch menších inovatívnych spoločností a najnovšie šokoval svet kúpou Oculus VR, spoločnosťou, ktorá má ambície zmeniť herný priemysel raz a navždy. Produkt Oculus Rift je síce stále vo fáze testovania, avšak už teraz je virtuálna realita s týmto zariadením skutočnosťou. S podporou herných štúdií vás doslova vtiahne do deja vašich obľúbených hier. Oculus VR však zdanlivo nesúvisí so službami, ktoré poskytuje Facebook, no napriek tomu bol Facebookom kúpený za 2 miliardy USD.

Skalných fanúšikov Oculus Rift zrejme prechod pod krídla Facebooku nepoteší. Zdroj: RE-PLAY

Okrem zábavy vidí Facebook budúcnosť Oculus Rift aj vo vzdelávaní a komunikácii. Na jednej strane môže Facebook pomôcť masovému rozšíreniu Oculus Rift, no na druhej tento krok určite nepoteší hardcore hráčov, ktorí chcú Oculus Rift na plnohodnotné hry, nie len príležitostné hry, aké nájdeme napríklad na Facebooku. Na druhej strane, podobný projekt pod názvom Morpheus predstavilo aj Sony pre Playstation 4, a tak by si mali hráči prísť na svoje minimálne tu.

Ako vnímate túto transakciu? Myslíte, že bude pre Oculus Rift prospešná?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.