Facebook kúpil fitness aplikáciu Moves

Portfólio Facebook aplikácií sa rozširuje. Zdroj: WSJ

Akvizície sú medzi veľkými spoločnosťami v kurze. Včera sme vás informovali o tom, že Apple za ostatný rok a pol kúpil až 24 spoločností, a netrvalo dlho, a máme tu ďalšiu akvizíciu. Tentokrát ide o akvizíciu fínskej spoločnosti, ktorá bola založená v januári 2012. Cieľom záujmu Facebooku je fitness aplikácia tejto spoločnosti s názvom Moves, ktorá je dostupná pre iOS a Android. Na oboch platformách zaznamenala už vyše 4 miliónov stiahnutí. Moves poskytuje svojim používateľom jednoduchý a prehľadný nástroj na zaznamenávanie ich denných aktivít. Automaticky zistí, keď idete do fitness centra, do práce, na obed, hromadnou dopravou a podobne. Aplikácia bude aj naďalej (minimálne v najbližšej dobe) poskytovaná samostatne.

Podobne ako Apple, aj Facebook nakupuje jednu spoločnosť za druhou. Často však ide aj o veľké nákupy, za zmienku určite stojí Instagram, WhatsApp či Oculus Rift.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.