Čo sa stane s iPhonom 6, keď vám spadne na zem?

Cena iPhone 6 bez viazanosti začína na cene 699 EUR, iPhone 6 Plus na 799 EUR. Niet preto divu, že ľudí zaujíma, koľko ich drahá technologická hračka vydrží napríklad pri páde. Nakoľko obidva modely sú už v predaji, objavili sa aj prvé videá, ktoré sa zameriavajú na testovanie ich odolnosti. V oboch videách uvidíte obidva modely pustené na tvrdú zem zadnou stranou, bokom a prednou stranou. Výsledky oboch testov, ktoré uvádzame, sú však diametrálne odlišné.

Ako ste mali možnosť vidieť, v prvom teste to obidva iPhony 6 zvládli bez veľkých problémov, odniesli si len pár škrabancov. V nasledujúcom videu bol ich osud o poznanie horší. Displej iPhonu 6 praskol pri páde na displej, displej iPhonu 6 Plus praskol už pri páde na hranu. Samozrejme, odolnosť iPhonov zvýši puzdro a o následkoch pádu rozhoduje do veľkej miery náhoda a šťastie/smola majiteľa, o čom svedčia aj odlišné výsledky oboch testov. Tak či onak, aj v prípade iPhonu 6 si je potrebné dávať veľký pozor na to, aby vám zbytočne nepadal.

V poslednom videu uvidíte názornú ukážku toho, na čo ďalšie si musíte dať pozor pri nákupe iPhonu. Ak nechcete dopadnúť ako mladík, ktorý si v Austrálii po niekoľko dňovom čakaní kúpil jeden z prvých iPhonov 6 na svete, otvárajte škatulu radšej blízko k mäkkému povrchu, kde sa iPhonu nič nestane. Inak sa môže stať, že vám z krabice vypadne podobne ako jemu.

komentárov
  1. Na inom serveri písali že tento Drop test je fake , v skutočnosti sa displej rozbil ale oni to prestrihom vymenili za neposkodeny iPhone.

    0
    0
  2. Ten prvý test (aj keď je od androidauthority) aspoň ukazuje aký je ten druhý test od veci. Mu normálne dodá zrýchlenie akoby to šmaril o zem, tak jasnéé, že sa rozbije, tak telefón nepadne nikomu.

    0
    0
  3. Mirek… Ziadne zrychlenie mu nedoda. Ak odtiahnes podlozku na ktorej lezi telefon smerom dolu, musis potiahnut rychlejsie ako je padova rychlost. Tym padom telefon pada len v dosledku vlastnej vahy a gravitacneho zrychlenia. Je to to iste ako keby ho pustil z ruky.

    0
    0
  4. @Mac uses @B22: Jasnéé a už ako padal, tak ho vo vzduchu nejak vymenili keď sa odrazil? Vaša argumenty nedávajú zmysel páni.

    0
    0
  5. Preco by niekto kto preferuje Android a chcel /asi/ radsej ukazat ze iPhone je po jednom pade nepouzitelny vylepsoval vysledky tohto testu?

    0
    0
  6. Mirek, neodsudzujem ludi co nemaju postreh, preto ti dam navod ako si to overit. Zastav si video v case 41s, urob si screenshot (fotku obrazovky) a nasledne si zastav to video v case 56s a urob fotku. Porovnaj polohu telefonu na tych dvoch fotkach a musis vidiet, ze chlapci pred tym ako zodvihli akoze prave padnuty telefon zo zeme, ho vymenili za iny. A nedali si ani tu namahu aby ho polozili presne. A to je len jeden detail. Skusenemu oku ich neunikne viac. Ludia sa daju lahko oklamat a maju tendenciu verit tomu co vidia.

    0
    0
  7. Alebo časť, kde dopadne iPhone 6 Plus na zem úplne na konci prvého videa. Ja tam vidím akoby sa “odlepil” displej, resp. sklo (alebo čo to je). Ale ukáže sa, že je všetko v pohode… o.O wut? :D

    0
    0
  8. B22 máš pravdu, ale zasa v tých ostatných spomalených záberoch je vidno, že z displejom sa nič nestalo. Podľa mňa je to bez tak mrhanie. Bez tak každému spadne mobil úplne inak a každému sa rozbije na 90% lebo “život je sviňa” :-D

    0
    0
  9. @B22: Prepáč, nechecem tu nikoho urážať, ale na toto sa môžem len spýtať. Si slepý? Na tých 2 záberoch je to presne tak isto, postreh. Navyše, hovorám vám, telefón letí, odrazí sa a aha nie je prasknutý a zrazu na zemi by bol? Však to by museli ako vo vzduchu meniť? Navyše, android authority by chceli aby sa iPhone nerozbil? Rozum…

    Navyše, zrýchlenie mu dodá. Je to základná logika, plus, skús si to doma. S hocičím. Zober si napríklad peňaženku a uvidíš, že keď ju pustiť voľne z ruky, tak padne v kľude a ak ju takto uvolníš, tak ju vyslovene šmaríš o zem.

    0
    0
  10. @B22 v casti videa kde sme si mali spravit screenshot je jasne vidiet dopad telefonu a ako mu nic nieje.Este sa nam krasne otoci pri pade do kamery nez zastavi displayom dolu.Skratka v prvom videu mame niekolko uhlov zaberu a aj spomalene na ktorych vidiet ze tie telefony to prezili hned po pade.Jedine ten posledny drop je najviac diskutabilny.V kazdom pripade ide o nahodu a o povrch na ktory dopadne…Sklo ktore sa ma masovo vyrabat sa rozbijalo,rozbija a rozbijat vzdy bude.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.