CNBC označilo Steva Jobsa za najvplyvnejšieho lídra uplynulého štvrťstoročia

Americký spravodajský kanál CNBC sa pri príležitosti 25. výročia od založenia rozhodol vymenovať najvplyvnejších podnikateľských a finančných lídrov ostatných 25 rokov. Prvé miesto v tomto rebríčku nepatrí nikomu inému ako „Apple iVizionárovi“ Stevovi Jobsovi. Okrem jeho práce pre Apple oceňujú v CNBC aj jeho vplyv na širšiu spoločnosť, všetko od hudby a filmov po smartfóny. Jeho odkaz je jasne viditeľný takmer všade, kde sa pozrieme.

Autor: Benjamin Wachenje (@CNBC)

Zo zoznamu boli vynechané politické osobnosti a lídri, jeho tvorcovia sa sústredili najmä na podnikateľov, ktorí dokázali zmeniť svoje pole pôsobnosti aj okolie. Za pozornosť určite stojí aj druhá priečka v rebríčku, na ktorej sa umiestnil Bill Gates. Na štvrtom mieste nájdete trio z Google – Sergey Brin, Larry Page a Eric Schmidt, na piatom Jeff Bezos z Amazonu a do zoznamu sa dostal aj Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku, ktorý sa umiestnil na ôsmej priečke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.