Cesta Hrdinu – pozrite si nezávislý film o vplyve MMORPG hier na hráčov

Nech už si pozriete akúkoľvek štatistiku App Store, jedno majú spoločné všetky – najsťahovanejšou kategóriou sú s veľkým náskokom hry. Napriek možnostiam v oblasti produktivity sa na iOS zariadeniach najradšej hráme. V prípade Macov to nie je tak zrejmé a to najmä preto, lebo tejto platformy hernými štúdiami oproti PC alebo herným konzolám stále zaostáva. Tak či onak, hry sú významnou súčasťou dnešnej doby a to najmä u mladších používateľov.

Cesta Hrdinu je nezávislý film študenta Trnavskej Univerzity, Michala Božíka. Zdroj: TS

~~Film Cesta Hrdinu si môžete pozrieť aj v pokračovaní článku.~~

To, aký má fenomén MMORPG hier vplyv na hráčov, dokumentuje nový nezávislý film Cesta Hrdinu. Autor dokumentu, Michal Božík, študent Trnavskej Univerzity, chce ukázať hry v ich skutočnej podstate – čo pre hráča znamenajú, ako ho ovplyvňujú, čo mu dávajú a čo mu berú. Dokument obsahuje aj autentické výpovede hráčov a ich rodín, doplnené názormi zástupcov odbornej verejnosti. Tento film je jeden z prvých krokov v otvorení celospoločenskej diskusie na tému fenoménu hier a ich významu pre súčasnú spoločnosť.

Autor dokumentu plánuje z psychologického pohľadu skúmať hry aj naďalej a hľadať elementy hier, ktoré by sa dali využiť na vzdelávanie v podobe tzv. gamifikácie (využitia herných elementov v neherných kontextoch ako je napr. vzdelávanie).

~~Zdroj: Tlačová správa~~

Považujete sa za hráčov? Aký žáner obľubujete? Aký vplyv hier na osobný život vnímate u seba a vašich blízkych? Koľko času trávite hraním vy či vaše deti?

komentáre
  1. Najkrajsia hra. A aj ked po anglicky viem dost dobre, vdaka WoW som si osvojila milion vyrazov, ktore som v zivote nepocula :-) Casto prestanem na par mesiacov, ked nemam chut/naladu, ale vzdy sa vratim.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.