Bývalý vrcholový manažér Apple bol odsúdený na rok väzenia a pokutu 4,5 milióna dolárov

Keď ide o pripravované produkty, Apple je známy svojim veľkým tajnostkárstvom. Napriek tomu je moment prekvapenia na špeciálnych podujatiach Apple stále ojedinelejší. Pred každou dôležitou novinkou, ktorú Apple predstaví, sa už mesiace až roky špekuluje o tom, čo príde. Množstvo špekulácií sa pritom ukáže byť správnymi, a tak Apple na podujatí po prvý raz ukazuje svetu to, čo bolo možné vidieť už v predstihu na internete. Ak vás zaujímalo, odkiaľ tieto informácie pochádzajú, dnešná správa ukazuje, že „vynášači“ noviniek sa vystavujú veľkému riziku.

Paul Devine pracoval v rokoch 2005 až 2010 ako vrcholový manažér pre globálne operácie Apple. Kariéra v Apple skončila práve v roku 2010, keď bol zatknutý. Vtedy sa priznal k finančným podvodom, praniu peňazí a vynášaniu tajomstiev Apple. Za podvody a pranie peňazí mu hrozilo až dvadsať rokov väzenia. Teraz však súd rozhodol o výrazne nižšom treste s pokutou. Bol odsúdený na rok väzenia a pokutu 4,5 milióna USD. Súd odmietol vysvetliť, prečo rozhodol až teraz, a prečo zvolil miernejší trest.

Výrobcovia príslušenstva mali vďaka týmto tajným informáciám výhodu napríklad aj v súťaži o zákazky priamo od Apple. To je prípad Kaedar Electronics, dcérskej spoločnosti výrobného partnera Apple, Pegatronu. Vďaka týmto informáciám mala lepšiu vyjednávaciu pozíciu a stala sa dodávateľom balení pre iPody v rokoch 2005 až 2008. Samozrejme, Paul Devine z tohto obchodu neodišiel naprázdno. Práve náčrty výrobcov príslušenstva pre pripravované Apple zariadenia boli často hlavným zdrojom informácií o nových iOS zariadeniach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.