Bude vaše zariadenie kompatibilné s funkciou Handoff v OS X Yosemite a iOS 8?

Handoff je jednou z najvýznamnejších noviniek predstavených na WWDC 2014, ktorá posúva prepojenie Apple ekosystému na ešte vyššiu úroveň. Vďaka Handoff môžete začať písať e-mail na Macu a pokračovať napríklad na iPhone. Stačí, že sa od neho vzdialite, a na iOS zariadení vyskočí ikona, ktorá vám umožní pokračovať v práci. Funguje to aj naopak, keď sa napr. s iPadom, na ktorom niečo píšete, priblížite k Macu. Okrem e-mailov či dokumentov tak môžete zo všetkých zariadení aj príjmať telefonáty alebo posielať správy (aj klasické SMS). Aby to všetko fungovalo bez výrazného dopadu na výdrž batérie, Handoff bude využívať Bluetooth LE (low energy) protokol.

Zdroj: Apfeleimer

Nevýhodou je, že ak váš Mac či iOS zariadenie Bluetooth LE nepodporujú, Handoff vám nebude fungovať. V prípade Macov to názorne ukazuje vyššie uvedený graf. Ak chcete na OS X Yosemite používať Handoff, potrebujete aspoň MacBook Air mid-2011, MacBook Pro mid-2012, iMac late-2012, Mac mini mid-2012, Mac Pro late-2013. Retina MacBooky Pro sú podporované všetky. V prípade iOS 8 je situácia jednoduchšia – Bluetooth LE majú všetky zariadenia kompatibilné s iOS 8 okrem iPadu 2.

Samozrejme, je možné, že Apple obmedzí podporu Handoff na ešte menší počet zariadení, no podľa tejto správy by uvedené zariadenia mali byť kompatibilné. Samotný Apple oficiálne detaily o kompatibilite nezverejnil a zatiaľ ani nie je jasné, ktoré špecifické funkcie budú fungovať cez lokálnu Wi-Fi sieť, a ktoré cez Bluetooth LE.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.