Boot Camp už na novom Mac Pro nepodporuje Windows 7

Používatelia, ktorí si plánovali na nový Mac Pro k OS X nainštalovať aj Windows 7, majú smolu. Minimálne oficiálnou cestou priamo cez Boot Camp už totiž Windows 7 nie je na novom Mac Pro podporovaný. Ak teda potrebujete mať na počítači aj Windows, je nutné nainštalovať minimálne Windows 8 alebo novší. Windows 8 je síce k dispozícii už dva roky, no verejnosťou nebol prijatý veľmi pozitívne a mnohí tak preferujú Windows 7. Prieskumy naznačujú, že zatiaľ čo Windows 7 je takmer na polovici počítačov, Windows 8 a 8.1 používa len 10 % používateľov. Apple však zrejme plánuje už čoskoro ukončiť podporu Windows 7 na úkor novších systémov, pričom prvý takým počítačom je práve Mac Pro. Windows 7 bol cez Boot Camp podporovaný od začiatku roka 2010.

komentáre
  1. MacBook Pro (15-inch, 2.53 GHz, Mid 2009) ktorého podpora skončila pri Windows 7 a teda bez podpory Windows 8.

    0
    0
  2. Zdravím,
    Je teda ešte možné dat do MacBook pro Windows 7 nejakou inou cestou?
    Neviem rozdeliť HDD aby som to mohol nahodil cez paralels, skúšal som to cez utilitu ktorá je nainštalovaná, podarí sa mi spraviť particiu ale potom keď sa mi spusti v paralels inštalacka w7 tak mi ju tam nezobrazi
    Pls o radu do života,dik :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.