Austrálski hackeri blokujú iOS zariadenia a Macy s cieľom získať výkupné

Austrálski používatelia iOS zariadení a Macov čelia novej hrozbe. Zatiaľ neznámi hackeri v krajine dokážu na diaľku cez iCloud zablokovať iPhony, iPady či Macy. Ich majiteľom sa následne zobrazí správa o zablokovaní zariadenia a ponuka odblokovania za peniaze. Za odblokovanie chcú hackeri 100 USD/EUR, pričom hacker používa meno „Oleg Pliss“. Zatiaľ nie je zrejmé, či hackeri využívajú nejakú novú bezpečnostnú chybu alebo disponovali prihlasovacími údajmi už skôr. Apple sa k problému zatiaľ nevyjadril, no podľa používateľov, ktorí kontaktovali podporu Apple, ide o závažný problém.

Zariadenie hackol Oleg Pliss. Táto správa vystrašila niekoľko Austrálčanov. Zdroj: The Age

komentárov
  1. nenasiel som ako si na SK kontach da nastavit 2 urovnova autentifikacia.
    da sa?
    ochrani ma dobre(tj zlozite) odpovede na security otazky? (su tusim dve a typu, meno matky za slobodna)

    0
    0
  2. Niečo podobné sa stalo na Macu aj mne pred pár týždňami cez chrome keď som si surfoval, vyskočila mi tabuľka nedalo sa mi nič robiť, našťastie pomohol tvrdý reštart a premazanie pamäte, cash pamäte a vymazanie celého chromu, odvtedy používam len Safari

    0
    0
  3. “Apple sa nevyjadril”… ako vzdy, ked islo o nieco vaznejsie sa Apple za poslednych 15 rokov nikdy nevyjadril. Vyjadri sa, tak o tri mesiace, najskor :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.