Apple Watch Edition môžu stáť až tisícdvesto eur

Apple nakoniec naplnil očakávania fanúšikov a skutočne okrem iPhonu 6 predstavil aj svoje inteligentné náramkové zariadenie, hodinky Apple Watch. Nanešťastie, počas ich predstavovania sme okrem iného nepočuli ani dve zásadné informácie – výdrž batérie a ceny rôznych modelov. V súvislosti s cenou Apple povedal len to, že najlacnejšie Apple Watch Sport si budeme môcť kúpiť za 349 USD. Vzhľadom na to, že okrem tohto základného hliníkového športového modelu je v ponuke aj stredný a dokonca aj luxusný model vyrobený zo zlata, o reálnych cenách nám toho veľa neprezradili.

Zlaté Apple Watch Edition nebudú pre každého

Stránky TechCrunch sa pri pátraní po cenách Apple Watch obrátili na odborníka na hodinky, ktorý odhadol hodnotu 18-karátového zlata použitého na Apple Watch Edition na približne 600 USD. Ak si k tomu prirátame elektroniku a maržu, cena sa môže ľahko zdvojnásobiť. Podľa tohto odhadu si tak za zlaté Apple Watch Edition zaplatíme aspoň 1200 USD, u nás potom 1200 EUR. Zlato použité v hodinkách Apple bolo špeciálne upravené, aby bolo až dvakrát pevnejšie ako štandardné zlato. Sprevádzané je aj zafírovým sklíčkom a údajne aj nabíjacou stanicou.

Rôzne prevedenia Apple Watch. Zdroj: apple.com.

Viac podrobností o jednotlivých edíciách Apple Watch nájdete na oficiálnych stránkach.

Ktorá edícia vás zaujala najviac? Plánujete ich nákup, alebo ich považujete za zbytočnosť?

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.