Apple údajne spolupracuje s Intelligent Energy pri vývoji palivových článkov pre mobilné zariadenia

Neustále opakovaným nedostatkom súčasných mobilných zariadení je krátka výdrž batérie. V niektorých prípadoch sa síce situácia postupne zlepšuje, no stále to je ďaleko od ideálu. Podľa najnovších správ Apple údajne spolupracuje so spoločnosťou Intelligent Energy na palivových článkoch, ktoré by mohli byť použité v mobilných zariadeniach. Táto spoločnosť navyše nedávno kúpila niekoľko súvisiacich patentov od Eveready, pričom obchod mal prebehnúť v partnerstve s „medzinárodným výrobcom spotrebnej elektroniky“, ktorým by mal byť práve Apple. Patenty súvisiace s technológiou využívajúcou palivové články ako zdroj energie pre mobilné zariadenia má aj samotný Apple.

Prinesie ďalšia revolúcia od Apple výrazný skok vo výdrži batérií mobilných zariadení?

komentárov
  1. O par mesiacov vyda Samsung mobil so spalovacim motorom, len aby boli opat prvy ako v pripade tych nepodarenych smart hodiniek :D
    Spravu ze Apple vyvija nieco ako “nadrz na palivo” som zachytil uz pred nejakymi 5 rokmi. Som rad ze vyvoj pokracuje a verim ze to dotiahnu k dokonalosti.

    0
    0
  2. spominam si ked uz pred desiatimi rokmi bolo na spadnutie vydanie prvych ntb na palivo, ale nejako sa to stoplo (asi koli teroristickym utokom…) mari sa mi nieco, ze koli tomu, ze palivo obsahovalo viac ako 50% alkoholu (asi) co znemoznovalo pouzitie a transport v lietadlach.. tak som zvedavy ci to vobec niekedy dorazi na pulty

    0
    0
  3. troll Kofolnik: zly zly zly Samsung nemusi, im baterka v mobiloch vydrzi podstatne dlhsie, ako tebe v ajfone :-) Svet sa uz s vydrzou bateriek posunul niekam uplne inam, ty zatial vysis na kabli, kedkolvek mozes. Nemam to z tej celkom podarenej a trefnej reklamy, mam to zo svojho okolia, kde ma ajfon 8 z 10 ludi.

    0
    0
  4. @Exo hovoríš hlúposti. Výdrž batérií je takmer totožná! Ide o používaní mobilu. Keď na ňom hraje niekto hry alebo hoci čo, tak zákonite vytrepe baterku behom chvíle. Ja napríklad keď nehrám hry a používam mobil len na telefonovanie a SMS, tak my vydrží v pohode 2 dni. (iPhone 4S) Takže tvrdiť takú hlúposť fakt si zadrel. To s praxou nemá nič spoločné. Ešte by som skôr povedal, že vďaka odlišnému spôsobu využívania multitaskingu, je android väčším žrútom baterky.

    0
    0
  5. asi preto, ze ten telefon bud nepouzivas, alebo pouzivas ako cb kalkulacku ;)
    kup si smartphone (napr iphone) a prestan hodnotit svet okolo seba iba podla toho co vidis na druhych.

    0
    0
  6. Ako fakt nechapem, co si stale dokazujete. Ak sa Vam apple produkty nepacia, tak nechod na stranky zamerane produktom od apple, foram a zbytocne nekomentuj kraviny. Nemas na praci nic dolezitejsie? Cloveka to tu uz nebavi stale citat. Je kazdeho vec co si vyberie a co mu vyhovuje. Bodka!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.