Apple TV sa možno už v marci premení na hernú konzolu

O preniknutí Applu do herného biznisu aj v našich obývačkách sa hovorí už relatívne dlho. Jednou z možností, ktorej sa chopili niektorí vývojári, je využiť AirPlay, vďaka čomu sa hra z iOS zariadenia zobrazuje cez domácu sieť na Apple TV, a samotné zariadenie môže poslúžiť ako ovládač. Už v marci by však Apple TV mohla podľa iLounge dostať aktualizáciu, vďaka ktorej by bolo možné hrať hry priamo cez Apple TV, bez iOS zariadenia. Súčasťou aktualizácie by mala byť podpora Bluetooth herných ovládačov, na ktorých sa už údajne pracuje. Hry by sa sťahovali priamo z App Store pre Apple TV a medzi kompatibilnými hernými ovládačmi by určite nechýbali ani oficiálne iOS 7 ovládače.

komentárov
  1. hranie cez airplay z iOS device padal na latencii wifi routera. dokonca ani na kolegovom kvalitnom cisco to nebolo ono, dokonca ani ked bola pripojena ATV cez kabel to nebolo vzdy na 100% dobre

    na druhej strane ked tak rozmyslam nie som si isty ako to vyriesia, museli by byt specialne gamepady pripojene cez infra a to sa na apple riesenie prilis nepodoba

    0
    0
  2. Hmm… nie zly napad. Osobne by ma ale ovela viac potesilo:

    1. Navrat k povodnemu ATV menu (ake bolo aj vo Front Row) namiesto tej brutalne neprehladnej mriezke roznych aplikacii.

    2. Navrat Front Row (alebo skor kompletneho ATV ako aplikacie) do OS X. Ak mam v obyvacke Mac Mini (alebo teraz uz aj Mac Pro) napojeny na tv / velky monitor / projektor, naco mam este kupovat ATV? A to nas privadza k tomu, co malo / mohlo fungovat davno: spustitelnost iOS rozhrania ako aplikacie v OS X, cim by sa rovno mohli hrat iOS hry na TV. A ak by takyto OS X napchali aj rovno do ATV, tak v pohode :-)

    3. Keby opat zacali fungovat rozumne veci ako napr. vypnutie ATV ak drzis dlhsie menu alebo kombinaciu tlacidiel na dialkovom ovladaci.

    0
    0
  3. babo: cez infra? :) si sa kúsok kopol, skôr cez bluetooth, nevidím v tom problém. Čakám že ďalšia apple tv bude mať rovnaký procesor ako iphone 5S, dajú tam nejakú 32-128GB SSD a nič nebráni tomu sťahovať hry ako do iphone a hrať sa bez latencie na tv…

    0
    0
  4. alebo to spravia 2.4g+5g, cize ac a mas to vyriesenie alebo cez BT.. latencia len na vacsiu vzdialenost.. nevidim v tom ziaden problem.. bude to fajn

    0
    0
  5. Uz teraz existuje kopa Bluetooth ovladacov takze to nebude problem, a podla mna bude rovno iPhone, iPod a iPad sluzit ako ovladac ATV cez Bluetooth.

    Niekto tu riesil latenciu, vsak to nebude cez AirPlay ale hry budu nativne bezat na ATV kedze to zdiela hardware s iPhonom. Jedine ze budu musiet pridat flash pamat aby sa mali kde iOS aplikacie stahovat z AppStoru.

    Hry sa samozrejme budu musiet upravit pretoze 1136×640 z iPhonu ani 2048×1536 z retina iPadu nie su asi uplne vyhovujuce na zobrazenie na TV, musel by sa robit scaling na 1080 alebo 720. Ak to teda nie je rumor, predpokladam v AppStore novu kategoriu aplikacii pre ATV.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.