Apple s prehľadom vyhral v štúdii porovnávajúcej manažment hesiel internetových obchodov

Najnovšia bezpečnostná štúdia prináša porovnanie manažmentu hesiel v jednotlivých internetových obchodoch. Štúdia sledovala celkovo 24 kritérií pre posudzovanie bezpečnosti, ako napríklad možnosť zadať veľmi jednoduché heslo alebo zablokovanie prístupu po niekoľkých neúspešných pokusoch. Zo štúdie vyplýva, že až 55 % online obchodníkov nemá problém s tým, keď si používatelia nastavia heslá ako „password“ či „123456“, a až 51 % stránok nezablokuje prístup ani po desiatich nesprávnych pokusoch o zadanie hesla. Väčšina stránok používateľov vôbec nemotivuje k nastaveniu bezpečného hesla a neinformuje ho o tom, nakoľko dobré heslo si zvolil.

Apple nielenže splnil, ale aj prekonal kritéria tejto štúdie, a tak sa s náskokom umiestnil na prvom mieste s maximálnym skóre. V prvej desiatke nechýba ani Microsoft či Nike. Zarážajúce však je, že medzi najhoršími desiatimi sú aj veľké značky ako napríklad Toys R Us. Samozrejme, je v záujme každého používateľa, aby si nastavil čo najbezpečnejšie heslo, no v prípade Apple prakticky nemá inú možnosť.

komentáre
  1. toto je vyhoda?
    ak mi stranka nedovoli dat heslo ako “a” a nieje to pre mna vyslovene kriticka sluzba ak skusam konkurenciu.
    co ich je co do toho ci a ake heslo si nastavim? beriem ze ma mozu varovat ale zakazovat mi to je absolutne idiotske

    0
    0
  2. Tiež úplne súhlasím. Tá súčasná zaťaženosť na akože bezpečnosť od terorizmu á la zámienky na kontrolovanie a bezprávnosť až po buzerácie užívateľov ma riadne irituje.

    Apple odo mňa len tak bez upozornenia chcel odpoveď na dve bezpečnostné otázky pri bežnom pokuse o nákup cez iTMS napriek tomu, že som to nechcel a nedá sa to vypnúť. Ak sa nedali preskočiť, zvykol som tam napísať kraviny – teraz som ich našťastie v odpovedi poslal do riti, inak by som si to zrejme ani nepamätal.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.