Apple priznáva problémy so Sleep tlačidlom na iPhone 5, spúšťa program výmeny

Ak máte na svojom iPhone 5 problémy so Sleep tlačidlom (na vrchu iPhonu), nie ste sami. Najnovší program výmeny, ktorý spustil Apple, svedčí o tom, že problém sa týka vyššieho počtu iPhonov 5, ako sa predpokladalo. Problém sa prejavuje úplným alebo čiastočným nefungovaním spomínaného tlačidla, ktoré slúži na odblokovanie alebo uspanie iPhonu. Apple spustil program výmeny aj s oficiálnymi stránkami, na ktorých si podľa sériového čísla môžete overiť, či máte so svojim iPhonom nárok na výmenu. Výrobná chyba by sa mala týkať iPhonov 5 vyrobených do marca 2013, ak sa však problém na vašom iPhone neprejavuje, nie je výmena potrebná.

Sleep/wake tlačidlo je umiestnené na vrchu iPhonu 5. Zdroj: Apple

iPhone 5 s nárokom na výmenu stačí odniesť do autorizovaného servisného strediska Apple. Program výmeny bude na Slovensku spustený 2. mája. Výmena by mala trvať 4 až 6 dní. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach.

komentárov
  1. jedná se o výměnu celého iP.. teda pokud není zničený (prasklé sklo apod.)
    je potřeba přečíst si podmínky, ale není špatné to po roce a půl vyměnit :-) To se zase zvedna vlna prodejů s popisem: zcela nový iP5 s upgradovyným tlačítkem :)

    0
    0
  2. Ako sa to prejavuje? Niekedy ked uspim iPhone, tak uz ho nezobudim, musim podrzat home&sleep button a ‘restartnut’ ho. Stava sa to aj vam?

    0
    0
  3. Čaute, bude sa meniť celý iPhone alebo iba opravia tlačidlo? A na koho sa obrátiť, keď na SR nie je originálny obchod Apple? Na Orange alebo na tých prémiových predajcov, čo sú v obchodných centrách?

    0
    0
  4. jasne podnikavcov nikdy neni dost ..
    vymenit usuchani ojazdeni a inak zdevastovani za novy.. naucte sa anglicky a vsetko je v linku napisane..
    netreba citat len velke pismena naucte sa citat aj male pismena a medzi riadkami..
    How to send your iPhone 5 to an Apple Repair Center

    Bring your iPhone 5 to a participating Apple Authorized Service Provider.
    Your iPhone will be examined to verify eligibility, and then sent to the local Apple Repair Center.
    You will be notified when your iPhone is ready for pickup.

    0
    0
  5. To je dobrá fakovina. Tak ja mám prasknuté sklo – len jedna čiara, ktorá ničomu nevadi a neprekáža. A na to, aby mi vymenili ten poondaty gombík, si musím nechat najprv spravit to sklo. Jak keby do kelu nemohli len menit tu súčiastku. Sak za výmenu displeja u nich dam viac prachov jak v neatorizaku za výmenu displeja a HB spolu.

    0
    0
  6. Takže reklamoval som svoj iPhone, týždeň si ho ponechali, potom ma čakal nový kus, teda nie oprava tlačidla, ale výmena celého zariadenia a to som ho používal rok a pol :) parádička

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.