Apple pôvodne zvažoval podporu USB diskov aj pre AirPort Express

AirPort Express je najlacnejším modelom v ponuke sieťových zariadení od Apple. Za cenu o polovicu nižšiu ako pokročilejší AirPort Extreme a Time Capsule ponúka len základné funkcie, bez podpory pripojenia USB diskov. Francúzskym stránkam Journal Du Lapin sa však podarilo dostať k predbežnej verzii manuálu k AirPort Express, vydanému v júni 2012, ktorá obsahuje aj referencie na pripojenie USB diskov. Podľa manuálu má zariadenie podporovať pripojenie USB diskov, prípadne USB rozbočovačov, na ktoré je následne možné pripojiť ďalšie disky a tlačiarne. Z finálnej verzie manuálu a aj zo samotného zariadenia však bola napokon táto možnosť vypustená a cez USB je tak možné pripojiť len tlačiareň.

Túto pasáž budete v manuáli k AirPort Express hľadať zbytočne. Zdroj: iPhone in Canada

Jedným z dôvodov môže byť, že práve možnosť pripojiť USB disky motivuje mnohých k nákupu drahšieho modelu. Ďalšou možnosťou je, že Apple uvažoval o zjednotení oboch produktov do jedného, no nakoniec si to rozmyslel.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.