Apple poprel narušenie bezpečnosti iCloudu v súvislosti s únikom intímnych fotografií celebrít

Bulvárnou senzáciou ostatných dní je zverejnenie súkromných fotografií niekoľkých celebrít ako napríklad Jennifer Lawrence či Kaley Cuoco zo seriálu The Big Bang Theory. Tieto aj ďalšie celebrity sú na fotografiách nahé, niektoré z nich autenticitu potvrdili, iné vyvrátili. Podľa niektorých zdrojov boli fotografie získané vďaka chybe v zabezpečení iCloudu.

Apple problém prešetril a prostredníctvom oficiálneho vyjadrenia akékoľvek narušenie bezpečnosti iCloudu poprel. Fotografie sa hackerom podľa všetkého podarilo získať prostredníctvom cieleného útoku na mená, heslá a bezpečnostné otázky celebrít. Ide o v súčasnosti veľmi obľúbený spôsob ako sa dostať k cudzím účtom a vďaka množstvu obsahu, ktorý ľudia dobrovoľne zdieľajú na sociálnych sieťach, je to pre hackerov stále jednoduchšie.

Jediným spôsobom ako sa voči ním brániť je zvoliť si bezpečné heslá a bezpečnostné otázky, na ktoré nevie odpoveď nikto iný. Zdieľanie osobných údajov cez sociálne siete je ďalšou kapitolou. Apple spolupracuje s FBI pri vyšetrovaní hackerov, ktorí fotografie ukradli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.