Apple patrí k najlepšie hodnoteným zamestnávateľom v technologickom priemysle

Najnovšia správa organizácie pre boj s chudobou, Baptist World Aid Australia, radí Apple medzi najlepšie hodnotených zamestnávateľov v technologickom priemysle. Obdržal hodnotenie B+ a skončil tak za celkovým víťazom, Nokiou, ktorá bola s rovnakou známkou ohodnotená ako najlepší zamestnávateľ. Treba však dodať, že ide o najlepších z najhorších a podmienky pracovníkov napríklad v Číne či Indii majú stále ďaleko od ideálu. Štúdia brala do úvahy celý výrobný reťazec, od ťažby minerálov po finálnu montáž produktov. Hlavným kritériom bolo, či spoločnosti platia zamestnancom minimálnu mzdu potrebnú na dôstojný život, teda bývanie a stravu. Až 97 % technologických spoločností nebolo schopných zdokladovať, že platia zamestnancom aspoň túto minimálnu čiastku.

Podmienky zamestnancov podieľajúcich sa na výrobe Apple zariadení sa postupne zlepšujú

Aj keď táto správa hovorí v prospech Apple, v minulosti bol naopak za podmienky pre zamestnancov u jeho výrobných partnerov terčom kritiky. V reakcii na to sa však snaží zlepšovať aj v tejto oblasti a sám kontroluje, či výrobní partneri dodržiavajú všetky stanovené normy. Len tento rok vlastné audity Apple u výrobných partnerov odhalili osem výrobných plantáží, kde pracovali aj deti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.