Apple obsadil nové domény s koncovkou .Guru

Tento týždeň sa sprístupňujú prvé domény typu generic top-level domains. Medzi prvými záujemcami o nové domény samozrejme nemôže chýbať Apple, ktorý sa snaží zabrániť obsadeniu domén súvisiacich s jeho produktmi, a tak ich radšej rezervuje. Tentokrát Apple získal domény .guru. Dôvodom je podobnosť so službou Apple Genius, ktorú ponúka v kamenných predajniach. Apple si zaregistroval domény ako napríklad mac.guru, apple.guru, iphone.guru, ipad.guru. Rezervované sú aj domény appletv.guru, macbook.guru a ipod.guru. V súčasnosti však tieto domény nie sú aktívne. V budúcnosti sa Apple môže rozhodnúť, že ich začne používať, čo zvyčajne vedie iba k presmerovaniu na oficiálne stránky Apple. Problémy s novými doménami majú aj niektoré internetové prehliadače, vrátane Safari. Po ich zadaní to Safari vníma ako vyhľadávanie.

komentár
  1. A zarezervovali si aj iwatch.guru ? Lebo to by mohlo nieco naznacovat. Aj ked osobne si myslim ze na hodinky by sa mali vykaslat

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.