Apple kúpil za rok a pol až 24 nových spoločností

Apple pomerne agresívne rozširuje portfólio vlastnených spoločností. Za ostatný rok a pol prebehlo až 24 akvizícií, pričom pri tomto čísle to určite neostane. Podľa riaditeľa Apple, Tima Cooka, Apple usilovne hľadá príležitosti na kúpu ďalších zaujímavých spoločností. Apple týmto spôsobom získava zaujímavé start-upy aj zabehnuté spoločnosti, v ktorých vidí nevyužitý potenciál. Ich technológie potom implementuje do svojich vlastných produktov. Vzhľadom na diskrétnosť Apple a jeho plánov do budúcnosti však o množstve spoločností, ktoré získal prostredníctvom akvizícií, ani nevieme. Spoločnosť sa však zamerala najmä na spoločnosti poskytujúce inovatívne technológie v oblasti máp, vyhľadávania, 3D snímania priestoru a podobne. Niektoré technológie už boli použité v iOS ako napríklad vylepšené vyhľadávanie. Apple o akvizíciách informoval počas ohlasovania finančných výsledkov, ktoré si môžete vypočuť na oficiálnych stránkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.