Apple kúpil Spotsetter, službu zameranú na odporúčanie zaujímavých miest v okolí

Akvizícia Beats je síce najväčšou v histórii Apple, no ani zďaleka to ňou nekončí. Apple má dostatok finančných prostriedkov na to, aby investoval do spoločností, v ktorých vidí budúcnosť a vie ich využiť aj pre svoje produkty, a tak kúpil ďalšiu spoločnosť – Spotsetter. Ide o sociálnu sieť zameranú na personalizované vyhľadávanie zaujímavých miest, ktoré sa vyplatí navštíviť. Či už máte chuť sa ísť najesť, napiť, zabaviť či nakupovať, Spotsetter je vytvorený tak, aby navrhol tie najvhodnejšie miesta pre vás. K tomu, aby ponúkal výsledky personalizované podľa vášho vkusu, využíval aj sociálne siete a skúsenosti vašich priateľov.

Spotsetter už budete v App Store hľadať zbytočne. Zdroj: TechCrunch

V dôsledku akvizície Applom bol Spotsetter stiahnutý z App Store. Dá sa predpokladať, že jeho vyhľadávací engine Apple využije vo svojich vlastných mapách. Okrem samotnej aplikácie a služby zamestnal Apple v rámci akvizície aj spoluzakladateľov Spotsettera. Suma, za ktorú Apple Spotsetter kúpil, nebola zverejnená.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.