Apple je už tretí rok po sebe najhodnotnejšou značkou sveta

Apple si podľa štúdie Brand Finance Global 500 udržal už tretí rok po sebe prvé miesto v rebríčku najhodnotnejších značiek sveta. Štúdia ocenila značku Apple na 104,68 miliárd USD, teda o takmer 20 miliárd USD viac ako pred rokom. Rovnako ako minulý rok, aj tento rok je na druhom mieste Samsung s hodnotou 78,75 miliárd USD. Prvú päťku dopĺňajú Google, Microsoft a americký mobilný operátor Verizon. Nie je veľkým prekvapením, že z hľadiska krajín sú USA jednoznačným víťazom. Z 500 najhodnot­nejších značiek sveta je až 185 amerických. Na druhom mieste skončilo japonsko so 42 značkami, nasledované Nemeckom, Francúzskom a Veľkou Britániou.

Zdroj: Brandirectory.com

komentár
  1. Ked je Google na 3. mieste tak to cele je asi na dve veci. Co take hodnotne robi Google? Software nic moc, hardware ziaden. Vpodstate spostretkovatelia reklamy a emailovy klient.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.