Apple daroval pol milióna dolárov na boj proti chudobe

SF Gives je názov charitatívnej iniciatívy, ktorej cieľom je boj proti chudobe v metropolitnej oblasti San Francisco Bay Area. V marci si stanovili cieľ do tejto stredy získať od 20 spoločností pol milióna USD, a teda celkovo vyzbierať 10 miliónov USD. Tieto prostriedky budú použité na podporu charitatívnych programov v San Francisco Bay Area. K spoločnostiam ako Google, LinkedIn či Zynga, ktoré už prispeli, sa najnovšie pridáva aj Apple, ktorý taktiež prispel 500 000 USD. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

Apple podporuje rôzne charitatívne organizácie priamymi príspevkami, a taktiež aj organizovaním zbierok napríklad cez iTunes Store. Najznámejšia je však zrejme spolupráca s (Product) RED, kde prostredníctvom predaja špeciálnych červených edícií svojich produktov Apple prispel už vyše 70 miliónov USD na boj s HIV/AIDS v Afrike.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.