Apple čelí žalobe kvôli neodosielaniu správ na Android smartfóny bývalých majiteľov iPhonov

iMessage sú Apple alternatívou k bežným SMS. Na rozdiel od nich však využívajú dáta a nie sú samostatne spoplatnené ani inak obmedzené. Aj keď väčšine používateľov šetria náklady a zjednodušujú kontakt s blízkymi, ktorí majú Mac či iOS zariadenie, nemalej skupine používateľov spôsobujú množstvo problémov.

Reč je o dlho známej chybe, kvôli ktorej sa správy odosielané na čísla používateľov, ktorí z iPhonu prešli na smartfón s Androidom, často strácajú. Namiesto toho, aby iPhone odoslal na číslo smartfónu s Androidom bežnú SMS správu, odošle iMessage na iPhone, ktorý bol už dávno deaktivovaný. Bývalí majitelia iPhonov tak nie sú schopní príjmať správy od kontaktov s iPhonom. Odosielatelia pritom vidia správy ako „doručené“.

Apple údajne o probléme vie, no zatiaľ nie je schopný ho vyriešiť. Dôsledkom toho je aj najnovšia žaloba, ktorej Apple čelí. Nespokojná bývalá majiteľka iPhonu žalovala Apple za to, že na Android smartfón jej nie sú doručované správy od používateľov iMessage. Kvôli problému bola nútená vrátiť sa z Galaxy S5 na iPhone a má pocit, že Applu táto situácia vyhovuje, a práve preto problém ignoruje. Vzhľadom na rozsah problému zrejme pôjde o hromadnú žalobu.

komentárov
  1. Cely iMessage je asi to najhorsie a najbugovejsie co apple vydal.
    Mali by kupit nejakeho odosielatela sprav :D ustavicne mrzne odosielanie,
    niekedy obycajnu spravu odosiela aj 30 sekund. Odoslanie fotky trva s porovnanim s Whatsapp alebo Telegram aj minutu a viac. Ked nemusim, nevyuzivam ho vobec

    0
    0
  2. Hulk: staci podrzat prst na odoslanej iMessage (modrej) sprave a zvolit “Send as SMS”

    Riesenie je jednoduche, zrusit si pouzivanie telefonneho cisla pre iMessage… (a pouzivanie iMessage iba s emailovou adresou), da sa to zmenit v nastaveniach.

    Apple by mal mozno defaultne pouzivanie (telefonneho cisla + apple id email) pre iMessage zmenit len na pouzivanie (apple id email). Telefon neck si nastavi iba ten kto chce…

    0
    0
  3. sonjoe: Ja imessage pouzivam na dennej baze s celym teamom a rodinou :) Nemozem povedat, ze by to bolo bez vyhrad, ale spokojnost prevlada. Setrim prachy, viem posielat aj z kompu. Zblbne to raz za 3 mesiace, ale max na par min. Problem skor vidim v tom, ze si to vacsina ludi nie je schopna bez pomoci poriadne nastavit…

    0
    0
  4. je na to celkom jednoduchy fix. Pred tym ako clovek prejde na android, v setingsoch iPhone vypne iMessage. hotovo. Problem je ze toto sa nespravi, a registracia ostava aj ked uz je pouzivany android telefon s rovnakou simkou. blbe :)

    0
    0
  5. @sonjoe: mozno je to aj tym, ze imessage posiela fotky a videa v inej kvalite (lepsia kvalita – menej skomprimovane). aspon mne sa to zda, ked po odoslani porovnam kvalitu s whatsapp. ja som problem s rychlostou a spolahlivostou nikdy nemal, imessage sa mi celkom paci.

    0
    0
  6. Vadia ti imessage? Vypni si ich. Mne funguju bez problemov uz dlhe roky. A ako bolo pisane, setria naklady. Btw tiez nechapem, kto normalny moze prejst z iphone na plastovy samšung, ale tak ludai su vseliako orientovani :)

    0
    0
  7. iMessage vyuzivam dennodenne a posle mi ju skor ako klasicku sms. Je to supa vec. Ked sedim pri MacBooku a nemam pri sebe telefon, precitam a odpisem priamo z neho… Vela krat sa mi stava ze sedim na zachode bud s ipadom alebo ipodom touch a ked mi pride sprava odpisem aj ked nemam v ruke prave telefon :)))

    0
    0
  8. spravne. kto chce, iMessages si vypne v akomkolvek iPhone alebo iPade (s 3G). mne funguju bezproblemovo, ale stretol som sa s tym, ze to chcelo odoslat iMessage niekomu, kto predtym mal iPhone a uz nema. ked dotycny vlozil kartu do iPhonu a vypol imessages, problem zmizol

    0
    0
  9. Jasomto: O tomto viem, no nieje to nič pohodlné. Mohli rovno umožniť výber medzi iMsg a sms už pri posielaní

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.