Apple aktualizoval rad počítačov Retina MacBook Pro

Apple aktualizoval svoje prenosné počítače MacBook Pro s Retina displejom v oboch uhlopriečkach – 13″ aj 15″. Nejde však o veľké zmeny, nové modely prinášajú len o niečo rýchlejšie verzie procesorov Intel Haswell, a všetky 13″ modely majú teraz štandardne 8 GB RAM, 15″ modely 16 GB RAM. Najvyšší štandardný 15″ model je teraz navyše o 100 USD € lacnejší. Najnáročnejší zákazníci si môžu objednať na mieru vyrobené modely s až 3,0 GHz dvojjadrovým procesorom i7 pre 13″ model, 2,8 GHz štvorjadrovým procesorom i7 pre 15″ model. Integrovaný úložný priestor je v oboch modeloch možné rozšíriť až na 1 TB (SSD flash storage). V ponuke zostáva aj 13″ MacBook Pro bez Retina displeja. Jeho cena sa síce znížila o 100 USD €, ale hardvér na ňom nebol aktualizovaný od leta 2012. Všetky nové modely sú dostupné už teraz.

Výraznejšie zlepšenie Retina MacBookov Pro by mala priniesť budúca generácia procesorov od Intelu, Broadwell. Tie však môžeme očakávať až budúci rok.

komentárov
  1. Ja len dúfam že Apple v Septembri ohlási nové verzie iMac 27. Dobre by bolo ak by Apple do nový Late 2014 iMac 27 dal nové refreshed Haswell procesory a aj nové grafické karty GTX 880M.

    Je ináč škoda že do týchto nový MacBook verzií nedali miesto GT750M už rovno novú GT850M. Každý nárast výkonu poteší ako nie že by to Mac OS potreboval to nie je Windows aby potreboval stále viac a viac aj preto si chcem kúpiť iMac 27 lebo chcem kvalitný a spoľahlivý počítať na prácu a aj zábavu.

    Už dnes by som si chcel kúpiť iMac 27 i7,32GB RAM,1TB Fusion Drive a GTX780M ale bojím sa že o mesiac dva Apple vydá nové modeli zase o niečo lepšie a to by ma dosť naštvalo keby po mesiaci kúpy iMacu Apple vydá nové modely.

    Takže stále nedočkavo čakám…………………..

    0
    0
  2. som zbedavy co prinesu celkovo nove intel procaky s 14nm litography. aj ked pre desktopy extra asi nie, uz teraz 95% ludi nevyuzije 4 jadra, ked neratam final cut x ktory este utilizuje prijmene aj HyperThreading. a dostanu ) mozno 6 jadier a mozno smt4? tazko povedat
    pre servre to ale moze byt zaujimave

    0
    0
  3. Marcel dik za info o tvojom momentalnom stave, ja cakam na air s retinou a tiez sa citim nesvoj keby ze kupim teraz nonretinu a potom spravia retinu

    0
    0
  4. Marcel, som presne tak isto na tom ;) ale úplne :D dúfam, že dajú ale do tych iMacov nové Broadwelli :) grafiku :) a dúfam že cena aspoň TROŠIČKU padne :) a berem hned :)

    0
    0
  5. Ben: no ja som tiež chcel tie Broadwell ale tu je problém že Intel má problém pri výrobe a sú ohlásené na rok 2015.Posla posledných správ Q2/2015.

    Takže ak chce Apple vydať nový iMac 27 Late 2014 tak to bude mať len refreshed Haswell procesroy. Bojím sa hlavne toho že Apple tento roky nevydá a vydá ho len za roky.

    Mám na Apple iMac 27 pripravené peniaze a nechcem sa mi čakať rok.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.