AnandTech: iPhone 6 a iPhone 6 Plus dosahujú špičkový výkon aj výdrž batérie

Stránky AnandTech, známe dôkladným testovaním recenzovaných zariadení, už podrobili benchmarkom aj najnovšie iPhony. Ich výsledky by sa dali zhrnúť takto – opäť raz potvrdzujú, že zatiaľ čo konkurencia chce ohúriť na papieri, Apple chce priniesť čo najlepší používateľský zážitok. To znamená, že aj keď parametre vyzerajú pri priamom porovnaní s konkurenciou s Androidom nedostatočne až zastaralo, aj menej jadier, gigabajtov či nižšia kapacita batérie stačia Apple na to, aby sa v porovnaniach výkonu umiestnil na prvých priečkach. Nasledujúce grafy hovoria za všetko:

Benchmark internetových prehliadačov odzrkadľuje výkon procesora. Zdroj: AnandTechPrvý graf (vyššie) ukazuje testy výkonu v internetových prehliadačoch, ktoré sú dobrým odhadom výkonu procesora. Výsledok je meraný v milisekundách – čím menej tým lepšie – a tak vidíme, že prvé tri miesta tohto testu patria iPhonom – 6, 6 Plus, 5s. Podobné výsledky nájdeme aj v ostatných testoch výkonu v internetových prehliadačoch, iPhonom na krk dýcha najmä herný tablet NVIDIA Shield.

Testy výkonu iPhone 6

Herný tablet síce neporazí, no zahráte si na ňom aj tie najnáročnejšie hry. Zdroj: AnandTech

Nasledujú testy grafického výkonu. Podľa AnandTechu aj tu vidíme celkom výrazný náskok oproti konkurencii. Zároveň však vidíme daň, ktorú si vypýtal väčší displej s vyšším rozlíšením na iPhone 6 Plus. Keďže iPhone 6 aj 6 Plus majú rovnaký hardvér, vyššie rozlíšenie zhoršuje výkon. Herný tablet NVIDIA Shield tu opäť vedie, avšak bude zaujímavé sledovať, aké bude jeho porovnanie s novými iPadmi.

Testy výkonu iPhone 6

Apple robí s malou kapacitou batérie zázraky. Zdroj: AnandTech

Aj keď recenzia AnandTechu ešte nie je hotová, zverejnené už boli aj testy batérie. Ide o štandardizovaný test AnandTechu, ktorý zahŕňa rovnaké podsvietenie a používanie pri prehliadaní internetu a ostatných režimoch. Applu sa tu podarilo niečo neuveriteľné – 1810 mAh batéria je štandardne vnímaná ako slabá, no v teste s ňou iPhone 6 prekonal takmer všetky smartfóny s Androidom. iPhone 6 Plus dosahuje s väčšou batériou ešte lepšie výsledky, avšak nestačí na Huawei Ascend Mate 2 (ten využíva väčší priestor pre batériu daný až 6-palcovým displejom).

Výsledky rôznych testov ukazujú, že Apple opäť ponúka jeden z najlepších, keď nie najlepší smartfón na trhu. Ponúka špičkový fotoaparát, výkon, výdrž batérie, operačný systém a mnoho ďalšieho. Síce na papieri ničím obzvlášť nevyniká, testy ukazujú, že opak je pravdou. Pozoruhodné je aj umiestnenie iPhonu 5s, ktorý sa taktiež drží na vrchole a je tak ideálnou voľbou pre tých, ktorým nevyhovuje väčšia uhlopriečka iPhonu 6.

Ďalšie podrobnosti nájdete v článku AnandTech.

komentárov
  1. teraz by som to kazdemu android debi…lovi ktory nic ine nerobi len vyskakuje OTRIESKAL o hlavu aby si uvedomili ake smejdi plastove chladnickove napodobeniny cinske fejki pouzivaju a hraju machrov co to za super telefony maju.

    STE TRAAAAPNY ludia spametajte sa a zacnite pouzivat rozum, cisla vykonu vravia za vsetko.

    skoda vsak ze apple nedal aj tak vacsiu ram ci fotak ci baterku, to by konkurencia nedobehla uz ani za 10 rokov.

    0
    0
  2. No neviem neviem, test pochadza presne z tej stranky z ktorej isiel zakladatel pracovat pre apple.. Nieco mi tam nesedi… Zevraj Z3 Compact ma az okolo 14 hodin som pocul..

    0
    0
  3. Nikto nepochybuje, ze Apple robi dobre zariadenia. Skoro nikto nepochybuje, ze toto nie je objektivna recenzia, tak ako macblog nema uplne racionalne nazory (nie ze by androidie weby boli ine). Ale len taky Huawei Honor stoji polovicu Iphone 6. Naozaj to stoji za tie peniaze? ;)

    Btw, kde su xperie?

    0
    0
  4. Test je neobjektivní. No a kdyby byl k čemu je to dobré ? Dle mého názoru u telefonu naprosto zbytečné.

    Ale to by nám mohl vysvětlit uživatel prvního příspěvku Aple :-)

    0
    0
  5. To su teda uvahy.

    Anand Lal Shimpi pisal pred svojim odchodom do Apple dlhe roky mimoriadne detailne a kvalitne recenzie. Podla mna boli bezkonkurencne.

    K recenzovaniu Apple produktov sa dostal az pomerne neskoro vo svojej kariere. Jeho recenzie Apple produktov boli mimoriadne neutralne a k veci.

    Anand isiel do Apple lebo je to mimoriadne sikovny clovek, ktory chcel zmenu.

    AnandTech od Apple nedostal ani review unity iPhone 6 (Plus) a tu padaju obvinenia, ze je to zaujate porovnanie.

    0
    0
  6. ja som si kupil za ca 180USD taky cinsky srot … kamos mi povedal ze to je zhruba tak vykonne a dobre ako ten samsung S4 … tak mi kua povedzte kde sa hrabe ten cajfon ked nie je ani 2x vykonnejsi ale zato je 6x drahsi ? lebo ani kvalitou spracovania nijak vyrazne nevynika oproti tomu cinskemu srotu (ano drzal som 6plus 5s 4 atd v ruke)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.