Amazon predstavil Fire TV, kde je aktualizácia Apple TV?

Amazon predstavil svoj nový set-top box na streamovanie médií, Fire TV. Primárnym účelom tohto zariadenia je sledovanie videí od Amazonu a poskytovateľov tretích strán ako napríklad Netflix, Hulu či Vevo. Cez Amazon Instant video majú používatelia k dispozícii rozsiahlu kolekciu filmov a seriálov, ktoré im Fire TV vie aj odporúčiť. Systém si nielenže vytvorí váš profil na základe toho čo radi sledujete, ale dokáže aj predvídať, čo si zrejme radi pozriete, a tak vám napríklad váš obľúbený seriál začne sťahovať hneď po tom ako sa odvysielajú, bez potreby akéhokoľvek zásahu. Čím viac budete Fire TV používať, tým chytrejšia bude.

Multimediálnym obsahom to však nekončí. Za tým všetkým totiž stojí výkonný hardvér – štvorjadrový procesor s procesorom vyhradeným na grafické účely a 2 GB RAM. Samozrejmosťou je podpora Full HD 1080p a rýchle Wi-Fi s dvoma anténami. Vďaka týmto hardvérovým špecifikáciám je podľa Amazonu Fire TV až trikrát výkonnejšia ako konkurencia, a poradí si aj s hrami. Hráči si budú môcť dokúpiť špeciálny bezdrôtový herný ovládač Fire (k dispozícii za 39 USD). O ponuku hier sa postarajú herné štúdiá ako EA, Ubisoft, Sega či Disney, svoju ruku k dielu chce pridať aj Amazon, ktorého debutovou hrou je hra typu tower defense „Sev Zero“.

Fire TV je k dispozícii za 99 USD, teda za rovnakú cenu ako Apple TV. Práve špekulácie o Apple TV naznačovali, že najbližšia aktualizácia prinesie podporu hier, herných ovládačov a vlastný App Store. Zatiaľ to však ostáva na úrovni špekulácií, a nová Apple TV je v nedohľadne. Konkurencia však na nič nečaká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.