Amazon predbehol Apple a Hulu na americkom trhu filmových služieb

Najnovšie štatistiky Qwilt sa zaoberajú objemom prenesených dát v rámci služieb poskytujúcich streamovanie filmov či seriálov. Z tohto hľadiska sa Amazonu podarilo výrazne poskočiť v rebríčku najväčších poskytovateľov, rovno na tretie miesto. Vďaka tomu predbehol nielen Apple, ale aj Hulu. Amazon za to vďačí úspechu jeho streamovacej služby Prime Instant Video, kde sa objem streamovaných videí za ostatný rok takmer strojnásobil. Prvé miesto patrí v USA stále Netflixu, za ním nasleduje YouTube a prvú trojku uzatvára Amazon. Apple vďaka rastu Amazonu spadol na piate miesto. To všetko sa Amazonu podarilo ešte pred predstavením novinky Fire TV, ktorá je silným konkurentom Apple TV, a dá sa predpokladať, že dokáže ešte viac podporiť digitálne služby Amazonu.

Kam ešte posunie Amazon novinka Fire TV? Zdroj: Qwilt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.