Amazon kúpil Twitch za 970 miliónov dolárov

Amazon je ďalším z hráčov, ktorý sa rozhodol pre veľkú akvizíciu. Za 970 miliónov USD teraz kúpil populárny Twitch. Ak ste o Twitch ešte nepočuli, ide o stránky zamerané na streamovanie hier cez internet, či už z počítača alebo z herných konzol. V ostatnom čase obľúbenosť Twitch stále stúpa, minulý rok zaznamenali približne 43 miliónov divákov mesačne, vo februári 2014 sa už Twitch považoval za štvrtý najväčší zdroj prenesených dát v USA a v súčasnosti majú vyše 55 miliónov divákov mesačne.

Zdroj: All Games Beta

Akvizícia zo strany Amazonu je prekvapením, nakoľko predchádzajúce správy naznačovali, že o kúpu má záujem Google, ktorý chcel Twitch začleniť do svojich služieb za 1 miliardu USD. Google vlastní aj YouTube, a tak by bol Twitch logickým doplnením portfólia služieb. Twitch sa ale nakoniec rozhodol prijať ponuku od Amazonu nakoľko verí, že zdieľa rovnaké hodnoty, dlhodobú víziu a verí v túto komunitu. Takmer všetko ostane bez zmeny – kancelárie, zamestnanci, značka, zachovaná bude aj nezávislosť. Podpora zo strany Amazonu prinesie zdroje, s ktorými bude Twitch ešte lepším.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.