Aký mobilný operačný systém preferujú právnici?

Popularita iOS zariadení vo firemnej sfére vo všeobecnosti rastie, pričom väčšinou je to na úkor Blackberry. Na túto tému sú pravidelne vydávané rôzne štúdie. Najnovší prieskum sa však vybral iným smerom – zameral sa na využívanie mobilných platforiem v právnických firmách v USA. Ako vidíte v prehľadnej infografike, až 74 % právnických firiem preferuje iOS. Medziročne narástol podiel iPhonov o 12 %. V prípade Androidu, ktorý má v súčasnosti 18 %, a Blackberry, ktoré má 2 %, to bolo naopak – ich podiel na tomto trhu medziročne v porovnaní s globálnym trendom klesal.

Zdroj: goclio.eu

Najčastejšou odpoveďou, ktorou právnici odôvodňujú svoju voľbu, je, že technológie od Apple sú bezpečnejšie a spoľahlivejšie. Túto odpoveď zvolilo až 52 % respondentov. Právnici taktiež oceňujú jednoduché používanie, známy a overený systém, a v neposlednom rade aj dizajn.

Využitie iPadov vzrástlo z úvodných 10 % na dnešných 67 %. V dvoch z troch právnických kancelárií používajú iPad alebo iPhone. Rastie aj využívanosť Macov, pričom ich podiel narástol medziročne z 56 % na 66 %. Windows tu má podiel len 34 %.

iOS Mac v právnických kanceláriách Zdroj: goclio.eu

Ak sa pozrieme na online úložiská dát, právnici majú najradšej Dropbox. Ten však zaberá len 26 %, a sú v tomto smere preferencie rozložené relatívne rovnomerne. Na druhom mieste je služba Clio (21 %), nasleduje iCloud (18 %) a Google apps (14 %).

komentárov
  1. …nie som si istý, či práve právnik je vhodná referenčná profesia…
    Źiaľ osobne poznám zopár JUDr. ktorým by som ani kúpno-predajnú zmluvu na bicykel nedal napísať a zhodou okolností majú iPhohy a jeden z nich aj Air-ko, len preto, že na to majú…

    0
    0
  2. Toto je zas prieskum jak noha. Pravnici su zrovna ti ktori robia na pocitci akurat tak zmluvy. Uplne nic nevypovedajuca studia.

    0
    0
  3. uz neviem ci tato stranka je pre USA alebo Slovensko. Kebyze to je celosvetový prieskum tak v poriadku ale tak US, nech tam jedia mcdonaldy a hraly sa na apple zariadeniach. typicky amik: “I am too fat to move”

    0
    0
  4. z komentarov ako ten tvoj sa neda inak iba smiat…. ocividne si osobne presiel cele USA zo vsetkych svetovych stran

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.