Ako vyzerá priemerný používateľ online bankových služieb a koľko mesačne minú na online platby majitelia iPhonov?

Apple Pay spustil vlnu záujmu o platobné služby a konkurencia sa predbieha v tom, kto príde s rýchlejším a jednoduchším spôsobom platieb online alebo mobilom. Tento trend sa prejavuje aj na Slovensku a štatistiku o tom, ako vyzerajú slovenskí používatelia využívajúci online bankové služby, teraz zverejnila pri príležitosti spustenia novej služby Slovenská sporiteľňa. Priemerný bankový klient je 45 ročná žena, ktorá využíva internetbanking a bankové aplikácie. V banke je v priemere 13 rokov a je z niektorého zo 100 najväčších miest na Slovensku. Oproti tomu priemerný „geek“ je 31 ročný muž, ktorý je z 10 najväčších miest Slovenska, klientom banky je 6 rokov a využíva primárne mobilné bankové aplikácie.

Zaujímavý je aj fakt, že majitelia iPhonu platia mobilom mesačne v priemere 342 EUR, čo je dvakrát viac ako priemerný majiteľ Androidu. Internetbanking spustí priemerný klient 5-krát za mestiac, mobilnú aplikáciu až 15-krát. Aj tieto čísla z nášho malého trhu naznačujú, prečo je iPhone a mobilné platby tak atraktívnou oblasťou pre poskytovateľov služieb. Štatistika bola zverejnená pri príležitosti spustenia novej služby Slovenskej sporiteľne, ktorá umožňuje odosielanie peňazí na telefónne číslo. Funkcia je dostupná v aplikácii Platby → Platby na mobil. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

komentár
  1. nerozumiem prečo SLSP zavádza nejaký nový systém platieb na telefónne číslo keď na trhu existuje overená a spoľahlivá služba Viamo.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.