Ako sa budú volať nové iPhony?

Dlhé obdobie špekulácií o nových iPhonoch skončí definitívne dnes. Postupom času sme však dospeli k celkom reálnej predstave toho, čo by sme dnes večer mali od Apple očakávať. Okrem neistých iWatch pôjde v prvom rade o nové iPhony hneď v dvoch uhlopriečkach – 4,7″ a 5,5″. Zatiaľ čo na tomto sa väčšina zdrojov zhodne, s ich predajnými názvami to tak nie je. Samozrejme, najviac sa zaužívalo označenie iPhone 6, ktoré je aj logickou postupnosťou podľa doteraz zapoužívaného číslovania, no ako sme videli pri iPade, ani to nemusí byť večné. Z iPadu 2 sme prešli na iPad tretej generácie, iPad štvrtej generácie, až sme sa dopracovali na iPad Air a nikto s istotou nevie, čo bude nasledovať. Číslovania sa môže chcieť Apple zbaviť aj v prípade iPhonu, kde je toto číslo už pomerne vysoké aj napriek spomaleniu prídavkami „s“ za názvom, ako napríklad iPhone 5s, ktorý je sprevádzaný aj iPhonom 5c.

Ani o druhej časti názvu nových iPhonov nemáme jasnú predstavu. Nakoľko budú k dispozícii dve uhlopriečky, Apple ich bude musieť nejak rozlíšiť. Hovorí sa napríklad o iPhone Air, iPhone Pro a najnovšie sa k tomu pridáva aj iPhone 6 Plus.

Aký je váš názor? Ako sa budú volať nové iPhony, ktoré dnes večer predstaví Apple? Ktorý názov sa vám páči najviac?

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.