Adobe a Corel dúfajú, že získajú vďaka zrušeniu Aperture nových zákazníkov

Netrvalo dlho a po správe, že Apple plánuje ukončiť vývoj svojho profesionálneho softvéru na úpravu fotografií, Aperture, sa konkurencia mobilizovala v snahe nalákať nových zákazníkov. Adobe hneď vyzýval používateľov Aperture k tomu, aby si vyskúšali ich Creative Cloud alebo samostatnú aplikáciu Lightroom, priamu konkurenciu Aperture. Taktiež potvrdil svoje odhodlanie pomôcť používateľom pri prechode z iPhoto/Aperture na ich produkty. Príležitosť zbadali aj v spoločnosti Corel, ktorá by zase rada prilákala bývalých používateľov Aperture na svoj softvér AfterShot Pro 2. Pri prechode od konkurencie môžu navyše dostať noví zákazníci špeciálnu zľavu – AfterShot Pro 2 za 59,99 USD namiesto 79,99 USD. Aj Corel bude ochotne pomáhať používateľom pri prechode z iPhoto/Aperture.

Ktorého konkurenta Aperture uprednostňujete vy? Lightroom? AfterShot Pro 2? Alebo inú aplikáciu? Podeľte sa o vaše tipy a skúsenosti v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Aj ked Lightroom mam kupeny (ako sucast CC), tak je iste ze naLightroom neprejdem, toboz nie na AfterShot Pro. Asi jedina logicka alternativa je Capture One, ktory je sice trochu drahsi, ale pri tetheringu rychlejsi a z ravu dokaze vytiahnut daleko viac ako ktorykolvek zo softov konkurencie

    0
    0
  2. ja som to vzdal prave pred mesiacom. nechcelo sa mi uz cakat na dalsie slubovane verzie aperture a switchol som na lightroom. dovodom boli aj niektore drobnosti ktore mi v aperture chybali, pripadne ich ma lr o cosi lepsie. s photoshopom cc za necelych 13 evri mesacne mi to nepride zly deal. so far so good. :) len by adobe mohol pomoct nejakym toolom na migraciu aperture library na lr catalog. to by bolo fasa.

    0
    0
  3. no ten aftershot stoji za dve veci.. tam bez pluginov nespravite nic.. a ja chcem pracovat a nie kadejake pluginy hladat.. vidim to skor na Capture1 Pro.. s tym Aperture to dosrali.. to ich iPhoto si mozu strcit dakam..

    0
    0
  4. Ak niekto robil fotku profesionalne a mal prehlad uz davno Aperture nepouzival. Nebude mi chybat.

    Capture One Pro 7 je momentalne najlepsia investicia za 114e, Capture Pilot App k tomu je len ceresnicka na torte.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.