Typo Keyboard – klávesnica inšpirovaná Blackberry pre váš iPhone

Jednou z najoceňovanejších vlastností smartfónov Blackberry bola kedysi plnohodnotná klávesnica. Dnes sú už dni slávy Blackberry minulosťou a doba patrí dotykovým displejom. Ak však náhodou patríte k používateľom, ktorí si stále nevedia predstaviť telefón bez takejto klávesnice, možno vás zaujme príslušenstvo Typo Keyboard pre iPhone. Je totiž inšpirované práve Blackberry klávesnicou, ktorú tak môžete mať aj na iPhone. Cenou za túto fyzickú klávesnicu je predĺženie výšky iPhonu 5 o menej ako 2,5 centimetra. K iPhonu sa pripája cez Bluetooth. Podľa tvorcov môžete s touto klávesnicou písať o 50 % rýchlejšie a s menším množstvom preklepov oproti tradičnej dotykovej klávesnici, pričom získate aj o 40 % väčší priestor na obrazovke, kde sa už virtuálna klávesnica nemusí zobrazovať.

Ak patríte k skupine ľudí, ktorí vždy nosia dva telefóny, jeden na rýchle písanie textu a druhý na všetko ostatné, môžete si novinku predobjednať na oficiálnych stránkach. Cena je stanovená na 99 USD, pričom prvé kusy sa k zákazníkom dostanú už v januári 2014.

komentárov
  1. Podla môjho hlbokého presvedčenia je podmienkou takého postoja k BB najskôr absencia osobnej skúsenosti s BB. Rozhodne to nevyjadruje môj postoj k Obamovi, určite nie, ale plne chápem, že ho poradcovia nedokázali prinútiť k výmene BB za iPhone.
    Od prvého kontaktu s predošlými modelmi BB pred mnohými rokmi mi ako bazálna satisfakcia príde komfort práce s perfektným keyboardom pri @ a v neposlednom rade BlackBerry Messengerom, vďaka ktorému už roky neprispievam zlodejským operátorom sa SMS a MMS, keďže BBM umožňuje okrem týchto aj video a audio správy.
    Nevynechám ani neprekonateľný systém redukcie odosielaných aj prijímaných správ pomocou kódu, ktorý sa nedá “odpočúvať”, apropo, práve kvôli tejto “bašte súkromia” je BB zakázaný v niektorých islamských štátoch…
    Určite by som nedegradoval iPhone na dokonalú multimediálnu hračku, aj keď to nie je ďaleko od pravdy…pri troške obojstrannej tolerancie sa preto (nielen v USA) vmestia iPhone aj BB na trhu v tzv. managerskom sektore. Nič na to nezmení realita nemalých problémov, ktoré RIM alias BlackBerry v súčasnosti prekonáva.

    0
    0
  2. zvedavec: Obama na iPhone nepresiel preto, lebo *nemoze*, prave koli bezpecnosti, keby mohol uz davno pouziva iPhone, len mu to jednoducho zakazali.

    Inak klavesnica ako doplnok zaujimava.

    0
    0
  3. zvedavec, BBM a plno dalsich je na iphone tolko, ze sa s nimi moze zadrhnut. Taka threema bude zrejme bezpecnesia a nebude jedina.

    0
    0
  4. chlapci, chlapci, paprčíte sa celkom zbytočne, naviac Vaše paprčenie iba potvrdzuje, čo som už predtým pýtal – hráte sa s iPhone a BB ste videli ak tak na obrázku, moja dostatočne dlhá skúsenosť s iPhone ma iba utvrdila v opodstatnenosti návratu k BB. Nepoužívam ho na hranie, ale na prácu, no a na tú iPhone BB neprekoná. Aj tá Wheelerova duchaplná poznámka o bezpečnosti paradoxne favorizuje BB :P, takže niet vlastne o čom diskutovať, keďže ma živí práca, BB už určite nevymením za iPhone, ale to vám škoda písať, tak sa hrajte, na to máte určite ten najlepší stroj na svete a určite to nemyslím ako sarkazmus. Citát z článku, ku ktorému tu trepeme – Podľa tvorcov môžete s touto klávesnicou písať o 50 % rýchlejšie a s menším množstvom preklepov oproti tradičnej dotykovej klávesnici – aj táto pravda hovorí za seba. Menej serióznosti má v sebe ale tendenčná veta z úvodu článku – Dnes sú už dni slávy Blackberry minulosťou a doba patrí dotykovým displejom – tak s tým si láskavo dovolím nesúhlasiť a mnohoročné skúsenosti ma oprávňujú tvrdiť opak. Howght

    0
    0
  5. Musim sa poušiat nad tvojimi zavermi. Su ludia, ktori aj dnes preferuju pisacie stroje pred pocitacmi, ale to neznamena, ze posaci stroj je lepsi. Klasicka klavesnica ma svoje prednosti, ale uprimne co take potrebuje normalny clovek pisat na telefone??:-))
    Inak zatvarat oci pred skutocnostami ako su to ze BB MA VELMI VAZNE EXISTENCNE PROBLEMY, alebo popierat opodstatnenie dotykovej klavesnice na mobiloch je spiatocnictvo.
    Zanikom BB (co je nezvratne) zmizne jeden z poslednych vyrobcov ktory pouziva klasicku klavesnicu na smartphonoch.

    0
    0
  6. John, zmysel pre humor je krásna vec, ale smiať sa vlastne na vlastnej obmedzenosti je skôr smutné, že John? Tvoje vizionárske proroctvá sa raz určite dočkajú ocenia, sú to proste perly, aj keď trochu mentálne poslabšie, ale perly :-). Uviesť ako analógiu písací stroj vs. keyboard je už ale na hranici slaboduchosti, alebo možno iba neinformovanosti? Pripúšťam skôr druhú alternatívu, pretože tvoje konštatovanie -, ale uprimne co take potrebuje normalny clovek pisat na telefone??:-)) – jednoducho deletuje milióny ľudí, využívajúcich pracovne mobil na @ komunikáciu, pričom ich čas je príliš vzácny, než aby komplikovane odpovedali na dôležitý @ chybovo významným a časovo nesporne pomalším “hladkaním” obrazovky iPhonu, nie náhodou teda uprednostňujú obojručné písanie na BB, jeden z príkladov, argumentov. Nesporne aj preto v súčasnosti neprekonateľne kraľuje BB nemalému segmentu užívateľov, ktorým sa nadáva managerský… :-)

    0
    0
  7. BB uz davno opustilo koncept hw klavesnice ako standardu a to zaciatkom rady storm a neskor torch, 10tka len potvrdzuje ze sa snazia kopirovat multimedialne zameranie telefonov ako je iPhone a argument ze BB si nekupuju ludia ktori sa chcu zabavat je blbost. BB bol najpredavanejsi telefon v amerike a 80% pouzivatelov boli bezni ludia ktori mali v telefone jak hudbu tak videa, iphone ukazal ze multimedialnu stranku zvlada podstatne lepsie aj ked v porovnanie s BB by stacilo napisat ze ju zvlada lebo BB s tym malo dost velke problemy (nehovorim o 10tkach) a tie texty po chvile cviku sice nie su tak rychle ako na BB s HW ale urcite sa na tom pise rychlejsie nez ta storm ci torch a to hovorim z vlastnej skusenosti. Bol som aktivnym zastancom blackberry po dobu niekoolkych rokov od modelu 8320 az do 9900 a nech sa na to divam akokolvek iphone ho tromfne ako v pozerani webu tak v pozerani videa ci pocuvani hudby, jedine co ma zamrzi je strasne debilny kalendar a praca s emailom ktoru iphone nema zvladnutu ani 10% oproti BB avsak 80% casu na telefone nepracujem a len kvoli tym par hodinam sa trapit s blackberry nema vyznam…

    0
    0
  8. Suhlasim so zvedavcom. BB je skvely nastroj na pracu. Mam s nim ale osobne skusenosti a pri mojej frekvencii pisania emailov mi jednoducho na ziadnom z troch BB devicov nevydrzala klavesnica dlhsie nez 6-8mesiacov.
    Prave preto rozmyslam o iPhone spolu s HW klavesnicou ala BlackBerry. Pri zniceni HW klavesnice co predikujem na 4-6mesiacov mozem po dobu opravy klavesnice docasne pouzivat SW keyboard na telefone… :-) Vyzera to ako dobry kompromis…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.