Siri sa neustále zlepšuje, no vyrovná sa mu už aj Google Now

Podľa najnovšej správy analytika Gene Munstera z Pipier Jaffray sa inteligentný osobný asistent Siri neustále zlepšuje. Pravidelne totiž sleduje spoľahlivosť Siri, vrátane schopnosti rozpoznávať žiadosti používateľa. V nasledujúcej tabuľke máte možnosť vidieť porovnanie aktuálnej situácie s tým, ako Siri fungovalo v lete a pred rokom, ešte na iOS 6. Najvýraznejšie zlepšenie vidíme v schopnosti správne porozumieť žiadosti (94 % oproti 88 %) a v schopnosti počúvať používateľa v hlučnom prostredí (94 % oproti 84 %). Celková schopnosť odpovedať na otázky sa zvýšila za rok zo 75 % na 79 %.

Zaujímavé je aj úsilie Apple oslobodiť sa od Googlu. Zatiaľ čo pred rokom až 27 % výsledkov poskytnutých Siri záviselo na Googli, v súčasnosti sú to už len 4 %. Siri najčastejšie používa Yelp, Bing, WolframAlpha a Apple Maps. Za Googlom sa umiestnilo Yahoo, Rotten Tomatoes, Apple Store a Wikipedia. V porovnaní Siri s Google Now sa náskok Siri výrazne znížil, pričom v súčasnosti obidve služby dosahujú skóre C+. Google Now vyniká vo vyhľadávaní obchodov či informácií, Siri zase v ovládaní systémových nastavení.

Siri sa zlepšuje
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.