Príjmy hier pre iOS a Android predstavujú až štvornásobok príjmov hier pre prenosné herné konzoly

Záujem o handheldy, teda prenosné herné konzoly do ruky, aj naďalej klesá. Ťažko povedať, či len zo strany zákazníkov, alebo aj zo strany vývojárov. Pravda je však taká, že hry pre iOS a Android mobilné zariadenia už zarábajú až štvornásobok toho, čo hry pre handheldy, pričom do úvahy sa berú aj fyzické nosiče aj digitálny predaj. Z hľadiska príjmov vedie jednoznačne iOS App Store, na druhom mieste je Google Play a prenosné herné konzoly uzatvárajú štatistiku na treťom mieste. App Store aj Google Play vďačia za svoj rast práve hrám, ktoré na ňom majú najväčší podiel. V druhom kvartáli 2013 predstavovali hry až 40 % stiahnutí.

Ktoré mobilné zariadenie využívate na hry najradšej vy? Preferujete Nintendo 3DS, Playstation Vita alebo radšej siahnete napríklad po iPade mini?

komentár
  1. iPhon’s majú v tomto navrch, pretože ich majitelia sú ochotný za nich zaplatiť vyššiu cenu a tým pádom sú aj schopný si z appStoru stiahnuť viacero platených aplikácií. Ja osobne ich mám neúrekom na iPhone ako aj na iPade. Android kupujú zväčša ludia, ktorý nechcú utratiť za mobil takú vysokú sumu a sťahujú aplikácie, ktoré sú free aj za cenu nútenej reklamy, čo vlastne aj googlu najviac zarába a vyhovuje mu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.