Pred iPadom mini s Retina displejom možno príde ešte jedna generácia

Pre mnohých bola skutočnosť, že iPad mini nemá Retina displej, veľkým sklamaním. Záujem zákazníkov o tento model je napriek tomu dosť veľký, no nemalá časť zákazníkov sa rozhodla odložiť nákup až na ďalšiu generáciu, ktorá by mala mať Retina displej. Podľa najnovších správ je však možné, že iPad mini s Retina displejom príde až začiatkom roka 2014. Skutočným prekvapením je však to, že by malo ísť až o tretiu generáciu. Apple totiž údajne plánuje ešte tento rok predstaviť redizajnovaný iPad mini, no bez Retiny. Novinkou by mal byť dizajn takmer úplne zbavený okrajov po obvode dotykovej obrazovky, najmä po stranách. iPad mini druhej generácie by mal taktiež byť ľahší a tenší, to všetko s vyšším výkonom. Ak teda patríte k tým, ktorí s nákupom iPadu mini čakajú na Retina displej, možno pre vás bude aktuálna až tretia generácia.

komentárov
  1. Mám iPad mini a aj keď by sa tam retina naozaj zišla, nešiel by som hneď po uvedení bezhlavo do toho… Pokojne by som si počkal aj do jesene 2014. Je mi ale ľúto ľudí, čo na retinu čakali. Nemať už mini, asi by ma táto správa nepotešila. Skôr nahnevala.

    0
    0
  2. Dufam, ze to tak nebude. Som jeden z tych, co cakaju s nakupom na retinu. Ale pri najhorsom pockam o nieco dlhsie :)

    0
    0
  3. Nevím co se řeší, mám iPad 2 a plně mi vyhovuje, i na čteni nebo fotky. Zkoušel jsem i iPad 4, je to fajn, grafika je jemnější ale používám dál ten starší a žílu mi to netrhá. iPad mini je navíc menší tudíž display jemnější. Připomíná mi to blbnutí u klasických počítačů. Nemůžu žít když můj procesor je o 0,2 GHz pomalejší než novinka, nechodím do společnosti neboť má grafika je 512 MB pod aktuální nabídkou.

    0
    0
  4. @ Metal: Presne tak. Donedavna sa rozlisenie iPadu mini bezne pouzivalo na PC monitoroch s 13 – 15 palcovou obrazovkou. Tu je to na necelych 8 palcoch. Orientacnym prepoctom (13/8*1024px) mi tato hustota px vychadza ako na 13 palcovom monitore rozlisenie 1600×1200. Malo?

    0
    0
  5. Martin, ano, chyba mu. Ked zapnes iPad mini, najskor ti vzdy vylezie hlaska: Chyba mi Retina! a az ked ju odkliknes mozes fungovat dalej. Podla mna cakaj ak si dostatocne mlady. Ale pamataj, mozno ked sa dozijes retiny na iPad mini, bude mini hulakat, ze Chyba mi Retina2! A to sa rovno mozes zavesit na luster.
    Vela stastia v tvojej cakacej rade zivota. Zelam dlhy zivot, aby si raz aj nieco mal :)

    0
    0
  6. @Martin – ja som zvazoval pred par mesiacmi iPad 4 vs iPad mini. kamarati (dlhorocni uzivatelia ipadov) ma presvedcili, aby som kupil iPad mini – omnoho lahsi, da sa drzat v jednej ruke, rozdiel vo vahe je naozaj citelny a pokial ho casto prenasas, tak je vyhodny. retina mi vobec nechyba. ak mas iPhone, alebo iPad s retina, tak si to samozrejme vsimnes a najskor sa ti to nepozdava. ale po kratkom case pouzivania si zvyknes a v skutocnosti ta retina nechyba, uz si ani velmi neuvedomujem, ze tam nie je. jedine kde by to mohlo vadit je velmi male fonty pri citani, ale toho je skutocne malo. aj tak pouzivam “dvojtuk” na zväcsenie textu, alebo reader rezim. pri ostatnych veciach ako video, foto.. na prvy pohlad ani neuvidis rozdiel (az po porovnavani). takze ja nelutujem, retina mi nechyba.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.