Podiel OS X Mavericks rastie, celkovo ale trh patrí Windows

Apple sprístupnil OS X Mavericks verejnosti zadarmo ešte koncom októbra. Odvtedy jeho podiel na trhu stále stabilne rastie a v súčasnosti zaberá na trhu operačných systémov 2,42 %. Predchádzajúca verzia OS X 10.8 zaberá 1,85 % a jej podiel klesá. Presnejšie klesol podiel OS X 10.8 Mountain Lion o 1,48 % a OS X 10.7 o 0,22 % na 1,34 %. Tento trh však aj naďalej patrí Microsoftu a jeho Windowsu, pričom najpopulárnejší je Windows 7 so 46,64% podielom. Na druhom mieste skončil Windows XP s 31,22 %, a na treťom Windows 8 so 6,66 %. Najnovšiu verziu Windows 8.1 má zatiaľ len 2,64 % používateľov. Celkovo však Windows zaberá 90,88 % na trhu počítačových operačných systémov.

S akým operačným systémom pracujete na svojom počítači najčastejšie vy?

komentárov
  1. No myslim, ze XP tu s nami budu este dlho, a to bolo prvykrat vydane v roku 2001! Aj ked microsoft podporu ukonci buduci rok, par rokov mu urcite medzi nami este davam.

    0
    0
  2. Praca, skola, domace pouzitie OS X… jediny nedostatok je stale korekcia gramatiky (slovensky jazyk) v MS Word pre OS X…

    0
    0
  3. Ja som hrac a pokial nebude viacej lepsich hier aj na Mac OS X, tak zatial nemam dovod menit :) samozrejme ale ze na pracu je iMac lepsi

    0
    0
  4. Ak robim nieco vazne v text editore (pisem diplmovoku a pod.) tak zapinam cez Parallels windows. MS Word nema konkurenciu. Z pochopitelnych dovodov spravili verziu pre Mac shitnu a korekcia gramatiky uz bola spominana.

    0
    0
  5. tvrdit o Win7 ze je to OS minuleho storocia je s prepacenim len TUPA zaslepena oveckovska sprostost. Pracujem na oboch OSX aj Win7… a nemam osobny problem ani s jednym.

    0
    0
  6. ono to bude vo vacsine pripadov tak, ze os x je skor pre ludi, ktori nevedia, co maju robit s peniazmi a vacsinou si aj tak nainstaluju aj win

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.