Opera 15 – nová verzia postavená na základoch Google Chromium

Opera 15 je názov najnovšej verzie internetového prehliadača Opera, ktorá prináša hneď niekoľko noviniek a zmien. Hlavným rozdielom oproti predchádzajúcim verziám je to, že Opera 15 je postavená na základe Google Chromium. V praxi to okrem nového dizajnu prináša výrazné zrýchlenie. Oproti tomu nové funkcie by mali spríjemniť a zjednodušiť prehliadanie vašich obľúbených stránok, napríklad vďaka rýchlemu prístupu k nim alebo automatickým návrhom stránok, ktorých obsah by sa vám mohol páčiť. Off-Road mód v Opera 15 ocenia všetci s obmedzenými dátami, využíva totiž špeciálnu kompresiu dát čo okrem zrýchlenia načítavania prinesie aj menší objem prenesených dát.

Najnovšiu verziu internetového prehliadača Opera pre Mac si môžete zadarmo stiahnuť na oficiálnych stránkach.

komentáre
  1. U mňa Opera týmto nadobro skončila. Používam ešte starú verziu a po odskúšaní beta verzie som ju po 2 dňoch “dúfania” a skúšania, že sa mi na nej bude voľačo páčiť, už nepoužil. Noviniek práve že ubudlo ako pribudlo.

    0
    0
  2. V mojich očiach je ten, kto na Mac OS používa iný prehliadač ako Safari padnutý na hlavu. Vždy som to hovoril a navyše, aj tohtoročné WWDC mi to potvrdilo.

    0
    0
  3. Safari je vyvíjeno moc pomalu a navíc na starší OSX si s novějšíma verzema nepotykáte.

    A to nepřemýšlim o obrovském zatížení RAM :(

    0
    0
  4. @ERT Až tak obrovské mi v porovnaní s Mozilla Firefox a Chrome nepríde. Navyše, jasne bolo vidieť aj na WWDC čo tam dávali aj o Safari, potlesk.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.