Nový patent Applu popisuje, ako by auto mohlo reagovať, keď sa k nemu priblížite s iPhonom

Vývojári neustále pracujú na lepšom prepojení našich mobilných zariadení s okolitým svetom, vďaka čomu zvyšujú náš komfort a menia doposiaľ zaužívané spôsoby používania vecí. Jedným príkladom je aj žiadosť Applu o patent, ktorý sa zameriava na komunikáciu iPhonu s vašim autom. Auto by podľa patentu mohlo automaticky komunikovať s vašim iPhonom, vďaka čomu je možné sledovať jeho polohu. Funkcie by sa rozšírili po tom, čo sa s iPhonom priblížite k autu. Auto by na to mohlo automaticky reagovať otvorením dverí, rozmrazovaním skiel, vyhrievaním interiéru a sedadiel, otvorením kufra a ďalšími funkciami dostupnými vo výbave auta.

Geofencing by navyše umožnil zistiť presnú polohu používateľa, takže by vedel, či ste napríklad čelom ku kufru alebo od auta odchádzate. Vyťahovanie kľúčov z vrecka na otvorenie kufra, keď máte plné ruky batožiny, by tak bolo definitívne minulosťou. Podobné vychytávky samozrejme do svojich áut implementujú aj samotné automobilky, no integrácia s iPhonom by mohla priniesť univerzálnejšie a a dostupnejšie riešenie.

komentáre
  1. pozeral som si ten patent a to je tak primitivne popisane, ze nechapem ako to moze patentak schvalit. Nu… Napad patentovat je najvacsie zlo, nepoviem daky tazky vyskum, algoritmus ale nie toto…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.