Nový film jOBS je sklamaním, zarába menej ako sa očakávalo

Dlho očakávaný životopisný film, jOBS, už má za sebou svoju premiéru a diváci si ho môžu pozrieť napríklad aj v susednej Českej republike. V našich kinách zatiaľ nie je k dispozícii, premiéra bude až 5. septembra. Film je vo svete prijatý rôzne. Zatiaľ čo niektorí ho vychvaľujú, ostatným sa vôbec nepáči a dostáva tvrdú kritiku. Rozdielne názory nikoho neprekvapia, no minimálne distribútorov určite nemilo prekvapil fakt, že príjmy nového filmu sú za prvý víkend od premiéry výrazne pod očakávaniami.

Distribútori odhadovali, že jOBS stihne za od premiéry za prvý víkend zarobiť približne 8 až 9 miliónov USD. V skutočnosti však odhady hovoria len o príjmoch vo výške 6,7 milióna USD. Rozpočet filmu bol 12 miliónov USD. Životopis Steva Jobsa tak zarobil v porovnaní s filmom The Social Network, zameraným na Marka Zuckerberga – zakladateľa Facebooku, menej ako tretinu. Návštevnosť filmu je sklamaním aj pre Ashtona Kutchera, ktorý si zahral hlavnú úlohu. Je to preňho druhý najmenej navštevovaný film za prvý víkend od premiéry, hneď po My Boss’s Daughter z roku 2003.

Uvidíme, či sa zlú reputáciu jOBSa podarí napraviť ďalšiemu pripravovanému filmu, ktorý však bude spracovaný podľa oficiálneho životopisu Steva Jobsa.

komentárov
  1. Rozpocet filmu bol 12 milionov dolarov… Tam asi mate chybu. Pochybujem ze to je taka nizkorozpoctova snimka… Predpokladam ze iba samotny honorar za hlavnu ulohu sa blizil k tej sume.

    0
    0
  2. Budget: $8 500 000 (estimated)
    Opening Weekend: $6 713 900 (USA) (16 August 2013)
    Gross: $6 713 900 (USA) (16 August 2013)

    0
    0
  3. radšej nepíšte články keď máte chybné info. Tomas má s rozpočtom pravdu a pochybujem že niekto očakával od nezávislého nízkorozpočtového filmu bez veľkých reklám vyššie zárobky

    0
    0
  4. Keby film nakreslili v PIXARe, mozno by to vypalilo doveryhodnejsie ako hladat herca, ktory ho zahra. Podla mna je prilis skoro na zivotopisny film o nom.

    0
    0
  5. Co sa vobec rozculuju, vratila sa im masivna cast investicie len za jeden vikend, do roka sa nabalia niekolkonasobne viac.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.