Nové príslušenstvo premení iPhone na 3D fotoaparát

Na Kickstarteri upútal fanúšikov ďalší zaujímavý projekt súvisiaci s iOS zariadeniami. Poppy je názov špeciálneho príslušenstva, ktorý umožní iPhonu snímať 3D videá a fotografie. Okrem samotného snímania umožňuje Poppy aj prezeranie 3D videí a fotografií, ktoré ste zhotovili. Tým to však nekončí, podľa tvorcov vyzerá 3D obraz výrazne lepšie ako s klasickými 3D okuliarmi a umožňuje prehrávať v 3D aj kompletný katalóg 3D videí, ktoré sú dostupné na YouTube.

Poppy sa pritom zaobíde bez elektroniky, vďaka systému zrkadiel a softvéru v iPhone, ktorý je schopný spojiť dva snímky do jedného 3D snímku. Podporovanými zariadeniami sú iPhone 4/4S/5 a iPod touch piatej generácie. Keďže sa Poppy zaobíde aj bez elektroniky, cena zostala relatívne nízka – 49 USD pre všetkých, ktorí podporia projekt na Kickstarteri. Za 59 USD môžete získať verziu s putkom a puzdrom na prenášanie. V prípade úspechu sa dodanie prvých kusov očakáva už v decembri 2013. Okrem špeciálnej aplikácie podporuje aj všetky štandardné aplikácie na snímanie fotografií a videí.

V čase písania článku získal projekt na Kickstarteri takmer 23 000 USD, pričom cieľom je 40 000 USD. Projekt môžete podporiť aj vy.

komentáre
  1. To mam akoze strcit svoj iPhone do takej skaredej plastovej skatule s dierami a s velkymi medzerami v spojoch … ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.