Nová generácia čipov od Intelu, Broadwell, príde až budúci rok

Intel oznámil, že odkladá vydanie novej generácie čipov Broadwell na rok 2014. Dôvodom majú byť problémy pri ich výrobe, vďaka čomu začne ich produkcia až v prvom kvartáli 2014. Broadwell prinesie prirodzený vývoj oproti súčasnej generácii Haswell, a môžeme tak očakávať vyšší výkon a ešte nižšiu spotrebu energie, ktorá zabezpečí dlhšiu výdrž na batériu. Problémy pri výrobe zrejme súvisia s tým, že Haswell bol vyrábaný 22 nm technológiou, no Broadwell bude vyrábaný 14 nm technológiou.

Haswell dnes už nájdeme vo väčšine počítačov, na jeho pridanie však ešte čakajú Retina MacBooky Pro. Tie by mohli byť predstavené už budúci týždeň a vďaka novým procesorom by mali značne predĺžiť výdrž na batériu. Oneskorenie Broadwell procesorov však nemá mať žiaden vplyv na ďalšiu generáciu procesorov, ktoré nesú označenie Skylake. Jediný dopad to má na to, že procesory Broadwell budú na trhu kratšie, ako sa očakávalo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.